Egyesek újfent kiléptetnénk a briteket az EU-ból

2014. november 06. 12:32

Az unió szabályrendszere, mint sok más tagállam esetében is, káros saját állampolgáraikra nézve, és ezt kezelniük kell, mert elszámolással irányukba tartoznak, nem Brüsszel irányába.

2014. november 06. 12:32
Németh Áron Attila
DiploMaci

„Az egyedüli tehát, amiről itt szó van, azaz, hogy Cameron kampány üzemmódba kapcsolt a jövő májusban esedékes parlamenti választások okán, és emiatt kénytelen keményebb hangot megütni a bevándorlás kérdésében. Ez ugyanis mára, a gazdaság mellet, messze a legfontosabb választói témakörré vált, amit eddig a legjobban – negatív tematizálásával – a UKIP lovagolt meg. Egy olyan párt, amelyik zsákszámra rabolhatja a Konzervatívoktól a szavazatokat, akár újabb koalíciós együttműködésre kényszerítve őket. (A friss felmérések szerint a Munkáspárt 32 százalékos támogatottsága mellett a Konzervatívok 31 százalékkal, míg a UKIP 18 százalékkal áll a képzeletbeli versenyben.) Véleményem szerint ennek fényében Cameron, mint a legtöbb vezető konzervatív politikus, tisztában van vele, hogy mennyi mindent adtak/adnak a bevándorlók az országnak, ergo kijelenteni, hogy a brit kormány bevándorlás-ellenes lenne, súlyos tévedés. Tény viszont, hogy UKIP erősödése komoly kihívás elé állította őket, amit kezelni kell, ha nem akarnak jövőre veszíteni, és erre szerintük egy megoldás létezik: keményebb fellépés az alulképzett, rossz anyagi körülmények közül érkező, a helyi szociális háló nyújtotta előnyökkel sok esetben valóban visszaélő bevándorlókkal. (...)

Ettől még persze lehet ujjal mutogatni a britekre, kizárásukat vizionálni, de erre valószínűleg még legalább két évig biztosan nem kerül sor. Mert lássuk be, és ebben Merkelnek igaza van, a brit kilépés egyáltalán nem kizárható. De nem azért, mert a szigetországi politikusok utálják az uniót, vagy az összes uniós nemzetet, utaljon bár erre a legtöbb nyugat-európai lap. Hanem egyszerűen csak azért, mert az unió szabályrendszere, mint sok más tagállam esetében is, káros saját állampolgáraikra nézve, és ezt kezelniük kell, mert elszámolással irányukba tartoznak, nem Brüsszel irányába.”     

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2014. november 06. 13:44
Tudomásul kellene venni hogy ma az Európa uniót nem lehet megcsinálni.Nagyon eltérő gazdasági és kulturális különbségek miatt.Itt van a cigánykérdés.Nyugat-Európában nem volt soha számottevő cigány népesség.Most hogy kaptak belőle,nem tudják kezelni.Eddig csak romantikus filmeken idealizálva látták őket.És ,most rájuk zúdult az igazság.
qccqccqcc
2014. november 06. 13:05
Kiléptetnék, nem kiléptetnénk. Szerkesztőőőőőőőőőő!
luga
2014. november 06. 13:04
Angliának is csak addig tetszett az unió, amíg szelíd eszközökkel gyarmatosíthatott. Most már kezd visszanyalni a fagyi, venné a kalapját.
di maggio
2014. november 06. 13:04
Az Eu-t lehet joggal bírálni, de 69 éve a Balkánt kivéve nem volt háború a kontinensen. Ez úgy vélem megéri minden országnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!