Megértő jegyzet a tüntetésekről

2014. november 18. 12:48

Szóval azért az nem úgy szokott történni, hogy az Elégedetlen Tömeg rögtön kész politikai alternatívákkal áll elő, sőt lehetőség szerint konkrét kormányprogramot hirdet.

2014. november 18. 12:48
Konok Péter
hvg.hu

Először láttam olyan tüntetést hosszú idő óta, ahol a szónokok elmondták, amit akartak, és nem vacilláltak azon, hogy ennek milyen következménye lesz a politikai karrierjükre, mert hát jól láthatóan nem akarnak ilyet. És ez nagyon helyes.

Nem akarták a saját belátásuk szerint irányítani az embereket, csak elmondták, mi a bajuk. Woody Allen írja valahol, hogy mikor Szókratész a pere végén megkérdezte: »Most az a baj, hogy egy filozófus király szükségességéről beszéltem?«, azt a választ kapta: »Nem, hanem az, hogy közben jelentőségteljesen magadra mutogattál, köhécseltél és kacsingattál.«

Én itt végre nemigen láttam köhécselést és kacsingatást. Üdítő volt.

Sok jó dolog akadt az elmúlt 25 évben, persze. Csak ezek igen ritkán függtek össze a politikai elitekkel. Nem a politikától, az államtól jöttek a jó dolgok, hanem az emberekből; az állam legfeljebb eltűrte őket, néha összeszorított fogakkal, néha elnéző mosollyal. Ez nem kevés, de elégnek sem bizonyult. Mert végül csak jöttek ezek a mostaniak. És nem csak úgy a semmiből.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. november 18. 22:12
"Nem akarták a saját belátásuk szerint irányítani az embereket, csak elmondták, mi a bajuk." Én beszélő embert egyet sem láttam, csak üvöltözőt.
catalina9
2014. november 18. 18:51
Palánk [Hozzászóló kiszűrése] 2014. november 18. 16:09 Tegnap a liberális oktatáspolitika ékes gyümölcsei bahéztak a Kossuth téren." Szabadságdílerek és álságmenedzserek.
catalina9
2014. november 18. 18:36
Mert végül csak jöttek ezek a mostaniak. És nem csak úgy a semmiből.” Hát ez igaz! Ugyanonnan jöttek, mint a Cohn Benditek, Rudi Dutschkék.
OberEnnsinnen
2014. november 18. 16:22
"ez a mostani rablóbanda ... Önérzetes, néhol küldetéstudattal felvértezett latrok." Miféle ez a rablóbanda, mifélék ezek a latrok? 2002: államadósság 8000 milliárd Ft. 2010 államadósság: 22000 milliárd Ft. Az államadósság-növekedés több, mint két és félszeres, majdnem háromszoros. 2010: 22000 milliárd-2014: 24 000 milliárd. A növekedés 2000 milliárd, elenyésző. HA AZ ORBÁN-KORMÁNY FOLYTATJA ELŐDEI, A NEM RABLÓBANDA, NEM LATROK MSZP-SZDSZ KORMÁNYOK ÁMOKFUTÁSÁT, MA AZ ÁLLAMADÓSSÁG ENNEK KÖZEL HÁROMSZOROSA: 60 EZER MILLIÁRD FORINT LENNE! A JELENLEGI 24 MILLIÁRDDAL SZEMBEN. Engem ez érdekel. Ennyire rablóbanda és ennyire latrok. Konok! Az, hogy te Magyarországon történelem tanárként keresheted a kenyeredet, azok szégyene, akik szocializáltak, vizsgáztattak és diplomát adtak a kezedbe. Fiúk, Konok tanulók! Ez az ember a veszteteket akarja, ne higgyetek neki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!