Csináljátok csak, a pestiek ettől indulnak be igazán!

2014. november 27. 11:19

Ugye tudjátok, hogy akik tegnap megszavaztátok a BKK feldarabolását, ti mind egytől-egyig, LMP-től Fideszen és MSZP-n át Jobbikig Demszky Gábor örökségéért dolgoztok?

2014. november 27. 11:19
Halász Áron
Átlátszó

Ugye tudjátok, hogy ha – akár jogos, mert miért ne lehetne jogos – kritikáitok vannak a BKK működésével szemben, akkor azért másképp is kiállhattatok volna?

Hogy kíváncsiak lennénk az alternatív ötleteitekre, tudásotokra, nemzetközi példáitokra? Ilyeneket miért nem hallunk tőletek?

Ugye tudjátok, hogy újra sóhivatalok egymással való versengésévé silányítjátok a közlekedés fejlesztését?

Amikor pár napja egy beszélgetésben a BKK feldarabolása miatt akadtam ki, a Kerékpárosklub – a látszat ellenére nem fanatikus BKK rajongó – vezetője csodálkozva kérdezett vissza, hogy »Ezt te mondod, aki annyit szidja a BKK-t?« Igen, én mondtam. Bár – a késésben lévő bringás fejlesztésektől kezdve Széles Gáborig – sok mindennel nem vagyok elégedett, mégis az egyetlen olyan jó irányba tett lépéssorozat származik ettől a cégtől, ami valami fejlődést hozott ebbe a városba.

Mert a Várbazár, a szegények szekálása, vagy a Római és a Liget lerombolása nem fejlődés. A valós alternatívát nyújtó, rendszer szinten fejlesztett és nem mellesleg szerethető közlekedési rendszer viszont az. Cinkotától Csillebércig, Nagytéténytől Káposztásmegyerig. A végre átszállás nélkül a város különböző pontjait bejáró alacsonypadlós busztól a működő villamosig, a biciklisávoktól a P+R parkolókig.

Olyan dolog, ami pártállástól függetlenül minden városlakónak jó.

De sebaj, ti hoztátok a formátokat és szépen visszarepítetek minket a Demszky-korszakba. Vissza az egymással vetélkedő sóhivatalok, a haladáshoz semmit sem értő vaskalapos mérnökök és az ötlettelen, tudatlan, de túl sokat okoskodó politikusok világába.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2014. november 27. 14:11
Tarlós első lépése- mindig támogattam- amikor nem értem mit akar! A Budapesti közlekedés látványosan fejlődött, ha ezután nem fog, mea culpa?
MOPO3OB
2014. november 27. 13:50
Tarlós kontra Vitézy már csak azért is megérte, mert a jelek szerint teljesen összezavarta a ellenség médiáit. Soros pénzen kitartott Átlátszón dicsérik a BKK-t és szidják Demszkyt és a korszakát. Mik vannak! :)
Mich
2014. november 27. 13:22
»Ezt te mondod...?!« Igen, a hitelességet nehéz visszaszerezni... nem elég két napig játszani a "függetlent" meg a "civilt"...!
Necoure Yamakee
2014. november 27. 12:56
Nem értem tisztán. 4 évig ment a hiszti Vitézy ellenében, most meg mellette. Vagy csak a hiszti a lényeg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!