Hiányzó egyensúly

2014. október 19. 09:07

2012 után végérvényesen felbomlott az a politikai egyensúly, amely az 1998 utáni Szlovákiát jellemezte.

2014. október 19. 09:07
Ravasz Ábel
Új Szó

„A politikai rendszer tehát kimozdult a korábbi egyensúlyból, de még nem találta meg új nyugvópontját, ezt érezzük a mai fejleményekben. Ezért tűnnek annyira elkerülhetetlennek a további változások. Hogy mik lesznek ezek, még nem világos. Lehet, hogy most jön el az a pont, ahol a konzervatív erők (Smer, KDH, MKP?) kerülnek szembe a progresszívekkel (Sieť, SaS, Híd?). Vagy a jobbközép blokk fellazul és Smer-ellenes nagykoalícióvá válik, amelybe az Egyszerű Emberek is beférnek. De az is lehet, hogy a következő időszakot ad hoc, választásról választásra módosuló, kiszámíthatatlan szövetségi rendszerek jellemzik majd.

A választóknak ez utóbbi a legrosszabb, hiszen így nem tudják majd, voksukkal mit is támogatnak pontosan. Hosszú távon persze be kell állnia az egyensúlyi helyzetnek, és akár tovább is fennmaradhat, mint az előző. Addig is maradnak a jobbos választók zömét olyannyira idegesítő érzések: az a kilátástalanság, amely ma sok jobbos politikus sajátja, és az a pesszimizmus, amely újabbnál újabb, évről évre kevesebbet ígérő, magát rendszeren kívülinek beállító (hazudó?) politikai pártot röpít a közvélemény-kutatások elejére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kázmér Kacsa
2014. október 20. 08:45
Érdekes, hogy az ilyen Ábelek mennyire tótokká lettek lélekben.
puszika
2014. október 19. 11:58
Látod Ravasz Ábel.Ezekkel kellene foglalkoznotok nem a magyar belviszonyokkal! Trágya van nálatok is elég!Ennek a kitakaritásában való segítség lenne a feladatotok,ha van még magyar vér bennetek egyáltalán.De rendre úgy látom már nincs. A befekvés,a nyalonckodás lett a lételemetek!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!