Elévülhetetlen

2014. szeptember 18. 07:52

A lábak közé osonó, lopakodó kéz (elévült), a játékra csábító mosoly (elévült), a természetesnek hazudott póz (elévült), a tönkretett élet, kicsúfolt, megrontott szerelem, összekarcolt, összekaristolt jövő – elévült, elévült mind. Hát nem.

2014. szeptember 18. 07:52
Mező Gábor
Mező Gábor
Magyar Hírlap

Ahogy Sipos úr is. Nyár óta már nem a Silvio, hanem ez a magyar név ugrik be az elévült szóról, ez a mosolygós, első ránézésre kimondottan szimpatikus arc villan fel, szerintem nem csak nekem. Sokan azóta is képtelenek kitörölni őt az életükből, feltűnik ez az imádott, rajongott, rémes alak álmokban, verejtékes párnák, emléktöredékek, zavaros, elfeledésre ítélt múltszilánkok között. Az ő mosolyára, érintésére riadnak fel. Még ma is. Mert az undor, a megemészthetetlen múlt nem múlik, nem évül el.

A lábak közé osonó, lopakodó kéz (elévült), a játékra csábító mosoly (elévült), a természetesnek hazudott póz (elévült), a tönkretett élet, kicsúfolt, megrontott szerelem, összekarcolt, összekaristolt jövő – elévült, elévült mind. Hát nem. Az undor világában nincs helye a matematikának.

Nem évülhetnének el a gyerekek elleni szexuális bűncselekmények, így módosítaná a büntető törvénykönyvet a Fidesz. Selmeczi Gabriella, a parlament népjóléti bizottságának elnöke szerint a Sipos Pál körül kirobban pedofilbotrány is azt bizonyítja, hogy vannak olyan elkövetők, akiket az elévülés miatt már nem lehet megbüntetni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vakhangya4
2014. szeptember 18. 14:42
Mi lesz így a pedofil papokkal?
balbako_
2014. szeptember 18. 09:23
Ha a pedofilokat szigorúbban vették volna a fél SZDSZ ülne. Emlékeznek még a plakáton a szegény kisfiú fölé hajló Kunczéra és a többi csorgó nyálú kreténre?
Zokni
2014. szeptember 18. 08:48
Elárulom, hogy a bűncselekmények a közmorál szempontjából nem évülnek el. Csak jogilag értelmetlen egy régmúlt ügyet ismét elővenni. Azt hiszem azért, mert egyrészt a közösség emlékezete sajnos villámgyorsan kihuny (erről egy újságírónak tudnia kéne...), amikor már nincs emléke sem a friss hír kiváltotta megdöbbenésről, illetve amikor a nyomok kihűlnek, a tanuk eltűnnek, vagy a memóriájuk becsapja őket. Viszont fel lehet vetni a sajtóban, a közbeszédben, és ez esetleg ellehetetleníti az elkövetőt. Őt magát is erkölcsi kétségekbe hajthatja, mert nincs módja bocsánatot nyerni, nincs lehetősége valahogy levezekelni. Azt hiszem, olykor ez is számít. A politikus felvetése csak a szokásos populista gesztus, mint a "három csapás". A valós reakciónak az imitációja. Az Ön írásának Fidesz-re vonatkozó része, meg egyszerű talpnyalás. Amennyire tudom, egyébként az ilyen bűncselekményre eddig is speciális elévülési szabály vonatkozott.
*ufó*
2014. szeptember 18. 08:35
ki más találhatná kimondottan szimpatikusnak sipos pált, ha nem egy magyar hírlapos csóka ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!