Kilóg a láb

2014. augusztus 22. 19:47

Először is azt érdemes megjegyezni, hogy nem az EU-szankciók ártanak a magyar gazdaságnak, hanem az arra született orosz válaszintézkedések, például az élelmiszervásárlásaik leállítása.

2014. augusztus 22. 19:47
Somodi Géza
Kisalföld

„Először is azt érdemes megjegyezni, hogy nem az EU-szankciók ártanak a magyar gazdaságnak, hanem az arra született orosz válaszintézkedések, például az élelmiszervásárlásaik leállítása. Szerintem nemhogy rossz politikát folytat az Európai Unió a szankciókkal, hanem elkésett vele. Sokkal korábban kellett volna fellépni Oroszországgal szemben az ukrajnai agresszió miatt – minden demokráciában élő nemzettel közösen.

Emlékezzünk csak, a tévén együtt érzőn néztük végig télen, ahogy az ukrán emberek barikádokat emeltek, harcoltak az önkényeskedő vezetőjük hatalma ellen. Aztán sikerült is elzavarni. Erre lépett Putyin, és katonáival bevonult egy szuverén állam területére, elfoglalva a számára stratégiailag rendkívül fontos területeket. Majd újabb ukrán régióban éledtek elszakadási törekvések, azóta is tart a harc. Mindez persze rendkívüli leegyszerűsítése a történéseknek, de ami számomra a lényeg az egészben, az így is érzékelhető. Nevezetesen: a demokrácia alapszabályai ellen vétők számára ne legyen bocsánat! Az első kis jelre is lépnie kell a nemzetek közösségének, mérlegelésnek nincs helye. Mert csak nagyobb baj – és nagyobb kár – lesz a következménye. Mint most Ukrajnában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2014. augusztus 24. 07:39
Na persze..nem azért van börtönben mert lopott, hanem mert becsukták..
csuka
2014. augusztus 23. 19:39
https://www.youtube.com/watch?v=xdXQHEXOwCE&feature=youtu.be&utm
Forsz
2014. augusztus 23. 08:44
Fiúk! Az utóbbi idők legdurvább cikkét kommentelitek és igyekeztek a szerzőt meggyőzni, hogy nincs igaza. Nos szerintem ez a cikk az '50-es évek első felének kommunista diktatúráját idézi, amikor megtehették és meg is tették az újságírók, hogy a legdurvább hazugságokat is megjelentetik. Azért, mert az ország nem csak fizikálisan, de szellemileg is el volt zárva a külvilágtól. Ma, egy ekkora szarkupacot megjelentetni ez illetlenség, az olvasók durva lenézése, az emberi értelem semmibe vétele. Ez a cikk annyira undorító és annyira elüt a demokratikus sajtó követelményeitől, amire manapság nem igen volt példa. Ez a cikk, a totális hiteltelensége miatt még a Népszavában sem jelenhetett volna meg. Hogy a Kisalföldben megjelent, azon egy pillanatig sem csodálkozom. A szerző pedig nem naiv, nem tájékozatlan, egyszerűen aljas és nem ebbe a korba való.
Apáczai
2014. augusztus 23. 08:39
"Először is azt érdemes megjegyezni, hogy nem az EU-szankciók ártanak a magyar gazdaságnak, hanem az arra született orosz válaszintézkedések, " Az nem fordult meg a töpörödött agyában, hogy válaszlépések csak ott lehetségesek, ahol valamilyen kiváltó előzmény volt? Esetünkben azok a teljességgel elhibázott és értelmetlen szankciók. Magunkat büntetjük a gazdasági lehetőségeink korlátozásával. Illetve bedőlünk annak a régi nagyhatalmi trükknek, hogy a kicsik kezével csapkodják a csalánt a nagyok: pl. a volt SZU, az USA. Azoknak soha nem okozott kárt a szankció, annál inkább nekünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!