Kérlek szépen, ne tedd ezt Imre bátyám!

2014. augusztus 19. 13:16

Nagy tisztelettel azt szeretném kérni Kertész Imrétől, hogy semmilyen díjat ne vegyen át ettől az ócska, köztörvényes bűnözőkből álló, fasiszta magyar kormánytól.

2014. augusztus 19. 13:16
Dániel Péter
Facebook

„Nagy tisztelettel azt szeretném kérni Kertész Imrétől, hogy semmilyen díjat ne vegyen át ettől az ócska, köztörvényes bűnözőkből álló, fasiszta magyar kormánytól. Kérlek szépen, ne tedd ezt Imre bátyám... Ne miattam, hanem Magad miatt és a 6 millió zsidó mártír, köztük a 600 ezer magyarországi zsidó mártír emléke miatt. Bölcs és méltó döntésedet előre is köszönöm kedves Imre!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 342 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julismama2
2014. augusztus 20. 09:02
http://valasz.hu/itthon/daniel-peter-all-a-nap-olvasoi-levele-mogott-103379
vigyor
2014. augusztus 20. 08:05
Fenti írás eklatáns példája annak, amikor egy senki magát valakinek képzelve tanácsot fogalmaz meg egy volt valakinek, akiből senki lett...
Box Hill
2014. augusztus 19. 22:14
Szóval akkor inkább azoktól vegyen át díjat, akik "holokauszt bohócot" csináltak belőle egy galád biznisz kapcsán? Die Zeit: Az utóbbi két évtizedben úgy tűnt fel, mint a német emlékezéskultúra hőse, ünnepségek népszerű szónoka, ünnepelt Auschwitz-túlélő. Most pedig azt tudja meg a világ a naplójából: egész idő alatt „holokauszt-bohócnak” érezte magát. Kertész: Errefelé tartunk. Zeit: Úgy érzi, hogy az emlékezés Németországban valamiféle holokauszt-biznisz irányába ment el egy kicsit? Kertész: Nem kicsit, teljesen. Zeit: A meggyilkolt zsidók berlini holokauszt-emlékműve turisták piknikező helyévé vált. Kertész: Igen. Ez nagyon kellemetlen. Egyszer meghívtak Buchenwaldba, ahol rabruhában bicegő embereket láttam. Ízléstelen volt. Zeit: És Ön a része ennek az emlékezés-biznisznek? Kertész: Azt tesznek az emberekkel, amit akarnak. (Népszabadság, 2013. szeptember 14. Iris Radisch (Die Zeit), fordítás: Valaczkay Gabriella)
mantelman
2014. augusztus 19. 22:11
Kertészbátyó megérdemli a plecsnit. Én legszívesebben mindegyiknek adnék egy plecsnit. Bár akkor is csak fasiszták lennénk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!