Hol lennénk nélkülük

2014. július 18. 07:25

Ne sajnáljuk a pénzt ezekre a derék emberekre. Ők e dicstelen kor fogaskerekei. Valakinek ezt is kell csinálni.

2014. július 18. 07:25
Molnár Richárd
Népszava

„Az első szabály: egy miniszter mindenhez ért. A második szabály: mindig lehet találni olyat a Fidesz környékén, aki mindenhez ért. A harmadik szabály: aki tényleg semmihez, de semmihez nem ért az ég világon, sokszor még a megfelelő gombot sem tudja megnyomni a parlamenti patkóban, képtelen legalább egy bővített mondattal felelni az újságírói kérdésre, vagy három pohár bortól már Jelcin-osztályú botrányhőssé válik, nos, abból csinálj helyettes államtitkárt. Vagy kormánymegbízottat. Vagy miniszteri biztost. Vagy találj ki neki egy új posztot és írd bele az alaptörvénybe.

A harmadik szabály különösen fontos, mivel be nem tartása veszélyezteti az első szabály betartását. Hiába ért mindenhez egy miniszter, neki is két szeme, két keze van, ennie, innia, aludnia kell. Amit ő utasításba ad, azt valakinek meg kell csinálnia. Nem töltheti aláírogatással, pecsételéssel a napjait. Erre bármelyik balfék alkalmas. De ami a legfontosabb: ha valami rosszul sül el, arról valaki tehet. És a negyedik szabály az, hogy biztosan nem a miniszter, vagy - félve merem leírni - Orbán Viktor tehet róla. Valakire rá kell mutatni, hogy igen, Ő az, elkaptuk, leváltjuk.

Más értelme nem igen lehet 98 helyettes államtitkárnak meg a többi illetékes elvtársnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldgóbé
2014. július 18. 15:03
Ez a nagyapjánál is hülyébb
A helység galagonya
2014. július 18. 14:19
Orbán: "Miénk lesz a legolcsóbb kormány" Trabant kormány.
imres
2014. július 18. 09:21
Lamperth Mónika. Talált, süllyedt! :)
Agricola
2014. július 18. 08:35
Ricsikének nem tetszik a rendszer, a képviseleti demokrácia rendszere. Ricsike pihent propagandista agyában, ha szabad választásokon a hülye nép nem Ricsike kedvenceit hatalmazza fel, akkor a nép által felhatalmazott vezetőket Ricsike olyan hülyékként ábrázolja, mint akikre a "Vak tyúk is talál szemet" közmondásban kifejezett elv sem vonatkozhat, mivelhogy Ricsike szerint a nép által felhatalmazott vezetők még véletlenül sem képesek jó döntéseket hozni. Ugyanis Ricsike látomásaiban a racionális gondolkodás képességét a Gondviselés mérhetetlenül részrehajlóan osztotta el: Kizárólag a Ricsike-féléknek juttatott volna belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!