Lesz még Galamus?

2014. május 06. 13:05

Számomra elviselhető, ha a Galamus visszatér abba az állapotába, melyben olvasóként megszoktam.

2014. május 06. 13:05
Zöldi László
Médianapló

Az első perctől fogva véleményportálként könyveltem el a Galamust, amelyben kitűnő szakemberek fejtették ki az álláspontjukat. A korábbról ismert nevű értelmiségiek közül a szemem láttára vált publicistává (véleményformálóvá) a filozófus Lendvai L. Ferenc, a történész Fazekas Csaba, a jogász Lánczos Vera és a jogszociológus Fleck Zoltán, kitűnő glosszistává pedig az oktatásszociológus Andor Mihály. S mert a szerkesztői gyakorlat jóvoltából van egy értékmérőm, a jó mondat iránti érzék, az indulás óta eltelt négy évben az ütős és szellemes gondolatok versenyében a Galamus beverekedte magát az élvonalba. Mintegy kétezer mondatot tartalmazó szállóige-gyűjteményemből 208 a véleményportál termése. Meglepődtem, amikor beugrott, hogy négy év pontosan 208 hét. Heti egy szállóige - az online újságok mezőnyében olyanokat is megelőz a Galamus, amelyek lényegesen több pénzzel és munkatárssal csinálták végig az előző választási ciklust.

Számomra elviselhető, ha a Galamus visszatér abba az állapotába, melyben olvasóként megszoktam. Elgondolkoztató viszont, amit a karcsúsítás pillanatában fogalmaztak meg a publicistái. Bár nem zárkóztak el a további közreműködéstől, de szinte kivétel nélkül közölték, hogy a harmadik Orbán-kormány tevékenységét már nem akarják széljegyzetelni. Visszatérnek a szakmájukhoz, és igyekeznek behozni azt, amit a legutóbbi négy esztendőben elmulasztottak. Rendszeresen sorjázó okfejtéseik hiányozni fognak, de talán még el-eltűnődhetek a szórványos kiállásaikon.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
emberi arcocska
2014. május 10. 16:05
S.O.S. !!! Hogyan fogjuk ezentúl szürke hétköznapjainkat átvészelni ezen kritikák nélkül? Ki fogja a mi sötét, pór elménket megvilágítani objektív, pártsemleges okfejtéseivel? Úgy kellettek ezek nekünk, mint testnek a kenyér, s tavaszi zápor a földnek... javaslom, rendeljünk el 3 napos gyászt...
Antigoné
2014. május 10. 13:20
Köszi! Én is.
bsandor
2014. május 10. 13:19
valóban belterjes,és nem azért mondtam mert kedvellek
bsandor
2014. május 10. 13:19
én lájkoltalak de reménykedek,hogx megszűnnek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!