Itt van május elseje!

2014. május 01. 14:45

Szokták volt mondani, hogy a munka nemesít, amit én úgy a saját, mint a magam nevében osztok is: a munka még soha, semmilyen körülmények között nem esített!

2014. május 01. 14:45
Ágoston Dániel
Jobbegyenes

Szerintem viszont semmi ünnepelnivaló nincs azon, ha korán kell kelni, ha megizzadunk, vagy elfáradunk, ha idegeskedünk valamin, amit nem is szeretünk, hogy aztán potom összegeket ihassunk el a kocsmában azon keseregve, hogy milyen potom összegeket ihatunk el a kocsmában, cserébe a sok munkáért. Van ennek értelme? Nincs. A munka ünnepe ilyenformán nem más, mint a kommunizmus perverz ideológiájának kvintesszenciája! Olyan dolgot kell ünnepelni, amit mindenki utál. Mint például Rákosit. Vagy Kádárt. Vagy a Neoton Famíliát.

Ezer más dolog van, amit ünnepelni lehetne a munka helyett. Ott van például a krémes a Gerbeaudból, vagy a fröccs szezon közeledte, az új Function-One hangfalak, Palvin Barbara szinglivé válása, és a többi. Erre mi mit ünneplünk? A munkát! Az irodai asztalokat, a számítógépet, a kimutatásokat, a Microsoft Office-t, a talicskát, a létrát meg a koránkelést.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a kommunizmus szelleme még mindig kísért a társadalomban, ami egy modern és európai demokráciában elfogadhatatlan. Épp ezért együnk ma egy krémest, tökéletes nyugalomban fogyasszuk el, s ha befejeztük, mindannyian hangosan kiáltsuk egyszerre: VESSZEN MINDEN MARADÉKA!!!44

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2014. május 03. 10:54
(...) ha befejeztük, mindannyian hangosan kiáltsuk egyszerre: VESSZEN TRIANON!!!
trendo
2014. május 02. 07:50
A poszt öncélú jópofizás, az ős-indexesek stílusában megírva. Erősen lejárt szavatosságú, hiszen a munkásmozgalom megroggyant, ünnepe kiüresedett, felvizeződött. Szó nincs már szolidaritásról, a dolgozó emberek megbecsüléséről. Maradt a részegségbe fúló "falunap", "majális", katyvaszba keverve némi "madarak és fák napja" feelinggel. Az unalmas cikizés pedig valami szomorú, bár cinikus hiányérzetet takar. Ezeknek a kölköknek már május elsejéjük sincs :)))
csi
2014. május 02. 03:33
A krémes nem magától készül el, van vele munka.
macskingdom
2014. május 01. 21:21
El kellene dönteni végre, hogy ki az aki újságot ír, és ki az aki salakot választ ki magából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!