Ne fanyalogjatok!

2014. április 06. 14:53

Akkor se fanyalogjatok, ha ott látjátok az ötöd- és sokadhegedűs szerepkörbe tuszkolt egykor szépreményű, tisztakezű ifjakat, akik rájöttek, hogy mégsem lehet más a politika.

2014. április 06. 14:53
Szentirmay László
Galamus

„Ne fanyalogjatok! Akkor se, ha úgy gondoljátok, hogy nincs sok esély. Ha az »emútnégyév« rémálma mellett nyomasztó, hogy csak a 24. órában jött létre a demokratikus összefogás. (...)

Akkor se fanyalogjatok, ha ott látjátok az ötöd- és sokadhegedűs szerepkörbe tuszkolt egykor szépreményű, tisztakezű ifjakat, akik rájöttek, hogy mégsem lehet más a politika, és a demokrácia megmentése érdekében muszáj összefogni, vállalva a szakítást az üres lózungokat hadováló, a többieket szidalmazó, középen lavírozó egykori társakkal, akik egy nemlétező idea-lepkét kergetve 2018-ban vagy 2022-ben reménykednek, pedig az összefogást elutasító külön indulásukkal csak a Fidesznek kedveznek, és lehet hogy igen hamar eltűnnek a politika színpadáról; ha nem találjátok az egykor naivan lelkes millás »milliókat«, hahás egyetemistákat és középiskolásokat; ha nem lelitek a szakszervezeteket, amelyeket ugyanúgy kiheréltek, mint mindent, pedig nekik most kellett volna »gördülniük«, azaz nap mint nap az utcára vinniük az elégedetlenek tömegeit. Ne fanyalogjatok, ha a túloldalon sem látjátok a szeretett vezénylő tábornok ámokfutásától elundorodott konzervatív, keresztény értékeket képviselő valódi jobboldaliak fellépését, csak sunyi, cinikus vagy rettegő hallgatásukat tapasztaljátok, hiszen szégyenkezve hallgatnak a »professzorok«, a nímand közgazdászok és művészek, akik fizetett hirdetésekben adták nevüket a szégyenletes fenéknyaláshoz; ha az újságíróknak nem nevezhető bértollnokok szakmájukat megcsúfolva tűrik ezt a rákosista vagy jóindulatúan kora-kádárista stílusú média-rémálmot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grad
2014. április 06. 19:53
Az a baj, tisztelt - áh, nem tizstelt - galamuszosok, hogy nálatok a mai napig nem történt meg az önvizsgálat, hogy miért buktatok ekkorát 2010-ben. Sőt! Még annak kampányoltatok, akinek az egész köszönhető. S most csodálkoztok, fanyalogtok, lesajnáljátok a fiatalokat... a Fidesz nektek is kezet csókolhat.
kukagyerek
2014. április 06. 17:35
Bármelyik oldalon íródott, elgondolkodtató!
imres
2014. április 06. 16:00
Szegény Irma! Közgazdásztanulóként nagy reményekkel vágott neki a nagybetűs életnek. Hová süllyedt!
enes
2014. április 06. 15:55
"...többieket szidalmazó..." Ez Schifferre egyszerűen nem igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!