Vigyázzban álljatok

2014. március 08. 10:36

Azt kérném a magyar játékosoktól, hogy a Himnusz elhangzása idején magyar szokás szerint álljanak vigyázzban, mert a szívre tett kéz amerikai minta, nálunk az őszödi rém hozta forgalomba.

2014. március 08. 10:36
Szentmihályi Szabó Péter
Magyar Hírlap

„A magyar–finn barátságos labdarúgó-mérkőzésről mindenkinek megvan a véleménye, én csak azt kérném tisztelettel a játékosoktól, hogy a Himnusz elhangzása idején magyar szokás szerint álljanak vigyázzban, mert a szívre tett kéz amerikai minta, nálunk az őszödi rém hozta forgalomba, és ha tovább utánozzák, hamarosan a mellüket is folyamatosan döngetik.

Az illető egyébként nyugat-európai béreket ígért választóinak, ami persze tökéletes marhaság, kivéve, ha csakugyan a csekély számú választóira gondolt. Abban azonban igaza van, hogy »spórolásból nem lehet meggazdagodni«, ő aztán nem is spórolt. Az viszont örvendetes, hogy a magyarországi bankszektor tavaly már nyereséges volt, a magam szerény módján én is hozzájárultam ehhez, mivel négy nem magyar tulajdonú bankkal állok meglehetősen egyoldalú kapcsolatban, és postám tetemes hányadát a tőlük származó kedves levelek és kimutatások teszik ki. Minden átlagosnak tekinthető magyar polgár ismeri azt a borzongást, amely akkor fogja el, amikor egy levél úgy kezdődik, hogy »Tisztelt ügyfelünk!«, majdnem olyan érzés, mint egy kórházi zárójelentés tüzetes tanulmányozása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2014. március 09. 12:02
Elég lenne fociznának
Forsz
2014. március 09. 09:15
Persze, ne hagyjátok ki, mindent bele! Szar a magyar foci. Fúj és piha! Így igaz, de Szentmihályi nem a fociról szólt. Szentmihályi azt pendítette meg, hogy jobb lenne maradni a hagyományainknál. Mert ugye, Lasagne-t eszünk, meg tequila-t iszunk, a kedvesen hangulatos vénasszonyok nyarát indián nyárnak csúfoljuk és igen, a fiúk, most a Himnusz alatt a szívük fölé teszik a kezüket. És nem veszik észre magukat. Hogy miért teszik ezt?...Megmondom. Az a kényszerképzetük támadt, hogy ezzel nyugatosabbak lesznek; igen ám, de a foci ettől sem lesz jobb, pedig, nekik a lelkük mélyén az bugyog, hogy így egy kicsit közelítenek netán az FCB-hez. Sajnos, akik lasagnet esznek és tequilat isznak és indián nyaraznak, ők is ezt hiszik... Szóval, persze, hogy rádió a radio és tévé a tele vision. Így van ez mindenhol, de ami idegen számunkra és nem passzol hozzánk, azt ne erőltessük, mert úgy hat, mint kurva kezében a liliomszál.
tevevanegypupu
2014. március 09. 09:08
Igaza van. Elég a vigyázállás.Szinpadias cselekedetek feleslegesek.
grün
2014. március 09. 09:06
a legjobb talán az lenne, ha a magyar focisták otthon a tévé előtt hsllgatnák végig a himnuszt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!