Kitörölt külvilág

2014. március 01. 10:04

Az olimpia idején rászoktam kissé az M1 nézésére, ott is ragadtam, esténként azóta oda-odakapcsolok, számítva rá, hogy ömlenek a hírek például Ukrajnából és Ukrajnáról, elvégre ami a szomszédban történik, bizonyára másokat is izgat.

2014. március 01. 10:04
Rab László
Népszabadság

„A hírek persze nem ömlenek, a szakértők sem adják egymásnak a mikrofont, megy helyette a véget nem érő, irdatlan és bárgyú gyurcsányolás. Az Összefogás politikusai patás ördögként tűnnek föl, ezt és ezt csinálnák, ha itt meg ott lennének. Mindig beadják a végén a fideszes karzat illetékes bohócát, aki azt ordítja: ezek hülyék, higgye ezt ön is meggyőződéssel. Szánalmas és elkeserítő, hogy a »közmédia« mennyire eltitkolja az emberek elől még azt is, ami a szomszédban történik.

A kifacsart hírgyártásban persze benne van az is, hogy az ország legfontosabb embere, akinek minden itthoni szusszanásáról azonnal be kell számolni, Putyin tenyeréből eszik, így aztán nem teljesen veszélytelen az ukrán helyzet orosz hátterének piszkálása. Erre a kényes műveletre a közszolgálati tévé (és a kijevi eseményeket kezdetben terrorizmusként interpretáló közrádió) nem vállalkozhat, hiszen így érintenie kellene Orbánék Paks okán támadt oroszbarátságát, ez pedig nekik csúszós terep.

Marad az ukrán nyelvtörvény eltörlése miatti felháborodás. Ami persze fontos, Martonyi János is ezért utazott Kijevbe. Ha erre helyezik a hangsúlyt, az teljesen megfelel a kurzusnak. Nem lehet vele bukni. Csak eszembe jut, hogy ha az öreg tévések (Aczél, Baló vagy Benda szintjére utalok) így gondolkodtak volna a romániai forradalom vagy a délszláv háború idején, valószínűleg semmit se tudtunk volna meg időben abból, hogy mi történik a közvetlen szomszédságunkban. (...) Mi lesz ennek a vége?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. április 15. 17:30
Mielőtt kritizálnának előtte meg kell nézni, hogy az ő idejük alatt nem is volt TV ostrom! Ha a Hír tévé nem megy ki most a Népszabó hazugságaira lennénk utalva. Mert egy kockát nem forgattak le az eseményekből, mert Fletó tervei mások voltak. Vért akart, rendőrvért, hogy aztán rendet csinálhasson. ( A többi kereskedelmi sem tartotta említésre méltónak ez szintén megérne egy misét)
Antigoné
2014. március 20. 15:29
Nem tudom, az M1 mennyit foglalkozik Ukrajnával, de pl. a Kossuthon (ugyancsak közszolgálati adó) rengetegszer találkozom a témával.
tango47
2014. március 05. 03:16
"Csak eszembe jut, hogy ha az öreg tévések (Aczél, Baló vagy Benda szintjére utalok) így gondolkodtak volna a romániai forradalom vagy a délszláv háború idején, valószínűleg semmit se tudtunk volna meg időben abból, hogy mi történik a közvetlen szomszédságunkban." Hát tényleg szelektív az emlékezet, ha ezeken az "öreg tévéseken" múlt volna, akkor tényleg nem tudott volna semmit: Romániáról és Délvidékről is a Panorámából és annak tudósítóitól- Chrudináktól, Sugár Andrástól és Szaniszlótól tájékozódhatott a magyar néző! Dehát ők valamiért nem szimpatikusak a posztolónak.
tetigi
2014. március 02. 20:20
Pedig beszélhetnének éppen a kelet-timori helyzetől is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!