Folytatjuk! Van itt még dolog

2014. március 06. 15:04

Kivárjuk, amíg eljön a mi időnk parlamentbe jutni, és addig nagyon sok dolgunk is van még. Folytatjuk az utcán, ahonnan indultunk, ahol mindig is ott voltunk (én az ablakrácsokon lógást mondjuk eléggé szeretem).

2014. március 06. 15:04
Papp Réka Kinga
Van kire szavazni

„Sokan el fogunk menni ebből az országból. Sokan szívjuk majd a fogunkat, ha mégis itt maradunk, hogy bele kell szakadni itt az életbe. Sokat fogunk káromkodni amiatt, ami itt megy (én biztos pucérkodok még, mert az vicces). Sokat fogunk öregedni négy év alatt.

Egy válság hatodik éve van; ilyenkor emberek már belehalnak a nehézségekbe. Ki stroke-ba, ki rákba, ki csak úgy magától, de sokunkat felőröl a létharc. Ilyenkor a lehető legostobább stratégia ráerősíteni arra a politikára, ami a válságot okozta: a lopásra, a kisemmizésre, a szigorkodásra, az önzésre. A most befolyással bíró politikusaink mégis ezt csinálják. Valószínűnek tűnik, hogy nem is tudnak mást - eddig terjed a tudományuk.

Erre rá kell tudni készülni. Kivárjuk, amíg eljön a mi időnk parlamentbe jutni, és addig nagyon sok dolgunk is van még. Folytatjuk az utcán, ahonnan indultunk, ahol mindig is ott voltunk (én az ablakrácsokon lógást mondjuk eléggé szeretem). Elég baj az, hogy a hétköznapi embereket semmibe vevő demokráciák, mint amilyen a rendszerváltáskor létrehozott harmadik magyar köztársaság is, nem biztosítják a szükséges feltételeket ahhoz, hogy beleszólhassunk az életünket érintő döntésekbe. Nem fogjuk elfogadni ezeket a játékszabályokat, nem fogjuk a parlamenti küszöbhöz mérni magunkat. Mi azon dolgozunk, hogy ez az értékrend megváltozzon. És hát, mit van mit tenni? Igazunk van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2014. március 07. 09:32
Ablakrácson lógva, mit fogtok elérni? Betörőnek fognak benneteket nézni. Az utcákon csakugyan van tennivaló: fel kellene söpörni.
Ultima Ratio
2014. március 07. 08:21
"Ilyenkor a lehető legostobább stratégia ráerősíteni arra a politikára, ami a válságot okozta: a lopásra, a kisemmizésre, a szigorkodásra, az önzésre." Nektek mégis az a legfontosabb dolgotok, hogy a füvet legalizáljátok, bazdmeg. Menjetek anyátokba.
hátakkor
2014. március 07. 06:11
" A parlamenti politizálás összevissza kapkodása helyett sokkal többet fogunk befelé figyelni, fejlődünk és okosodunk." Sokan vagyunk így Réka, sose késő!
grad
2014. március 07. 01:01
"én az ablakrácsokon lógást mondjuk eléggé szeretem" A régi ősi állati ösztönök, igaz? Makk-makk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!