Harc a fasizmus és az antifasizmus ellen

2013. december 23. 10:46

Mi e hirtelen nekibuzdulás oka? Alighanem a kormány elszánása, hogy egyszer s mindenkorra elejét veszi minden vádnak, amit zsidó ügyben rászórnak.

2013. december 23. 10:46
Gadó János
hvg.hu

Mi e hirtelen nekibuzdulás oka? Alighanem a kormány elszánása, hogy egyszer s mindenkorra elejét veszi minden vádnak, amit zsidó ügyben rászórnak: egy ötmilliárdos gyermekholokauszt emlékhely előtt merje valaki azzal vádolni, hogy e téren bármi adóssága van!

A huszáros megoldás amúgy sem idegen a kormánypárt politikai kultúrájától: az elmúlt három évben megszokhattuk, hogy forradalmi lendülettel hajítják ki – enyhébb esetben – a régi kádereket, gyakran azonban a régi intézményeket is. Ott pedig, ahol a régi intézményeket nem olyan egyszerű bezárni (a tudomány, a kultúra, az emlékezés területén) hirtelen párhuzamos intézmények születnek a semmiből, a hatalomhoz lojális művészek, kutatók vezetésével, a hatalomhoz közelálló szellemiséggel és rendkívül nagyvonalú költségvetéssel. (…)

A kormány két világ között lavírozik. Az egyik világ az, amelynek kedvéért (vagy inkább: lecsillapítása végett) az intézmény létrehozásáról döntött: a roppant bizalmatlan nyugati média, a nyugati véleményformálók, politikacsinálók, valamint a hazai és külföldi zsidóság. Az ő köreikben mélyen él a meggyőződés, hogy a kormány – ha maga nem is antiszemita – az antiszemitizmust cinikus módon eltűri és használja.

A másik világ a kormánypárt hazai bázisa, a »nemzeti középosztály«, amely alapvetően a magyarság sérelmeit és szabadságharcát látja maga előtt, és nem magyar bűnökről, hanem magyar sebekről akar tudni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2013. december 25. 11:42
Egy kis bolsevik sirám karácsonyra. Legalább ilyenkor nem kéne ezeket elzárni valahová, hogy nyugtunk legyen?
kjkj945
2013. december 23. 18:13
""""" A nagy kérdés az, mennyire lesz mindez hiteles. """""" Ez nem kérdés!!! Semennyire!! """ Lehet-e tartósan egyensúlyozni ezen a nem is létező keskeny ösvényen? """" NEM! """ Továbbá: a holokauszt kultúrájának ápolása alapvetően a Nyugatnak és a honi zsidó szervezeteknek szól. Ezek az üzenetek javarészt más kommunikációs csatornákon terjednek, mint a kormánypárt honi közönségnek címzett mondandója. A holokauszt témájú megemlékezésekre és konferenciákra a CNN, a Süddeutsche Zeitung, a Népszabadság meg a zsidó média a vevő, itt csúcspolitikusok nyilatkoznak nagy felhajtás közepette. A Wass Albert-szobrokat, Prohászka Ottokár-emléktáblákat stb. sokkal meghittebb, bensőségesebb légkörben avatják fel, távol a CNN kameráitól, közelebb a nép szívéhez. Itt nem is mindig a kormány(párt) képviselői vannak jelen, hanem egyházfiak, egyletek-egyesületek képviselői, az önkormányzatok emberei stb. Így viszonylag csekély az a felület, amelyen a kétféle, egymásnak ellentmondó üzenet találkozik. A találkozási ponton feszültség gerjed, az ellentmondásokat számon kérik, de a rutinos politikusok ezeket képesek lesznek kezelni. A 2014-es Holokauszt emlékévre meghirdetett vállalásokat ebben a keretben kell szemlélni. (A szerző a „Szombat” zsidó politikai és kulturális folyóirat szerkesztője.) "" EZ VAN!!!!
tóth mária
2013. december 23. 17:38
Unom már a sok zsidó témájú írást! Miért velük kell állandóan foglalkozni? ezt a Fidesztől is kérdem mint Fidesz szimpatizáns! Milliárdokat tesznek a zsebükbe, s még sem vagyunk elég jók nekik, csak ekéznek mint Schiff András!/ a saját Hazánkban/.
magnamater
2013. december 23. 16:51
Szabad e sírni a Kárpátok alatt? Ma már nincs betiltva, csak szabályozva:zsidót, cigányt kötelező siratni, ám, ha a legyilkolt magyarokért mer könnyet ejteni valaki, az fasisztának, antiszemitának ítéltetik, elveszejtésére minden eszköz engedélyeztetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!