„Te istentelen disznó!”

2013. december 02. 13:25

Miért váltanak hát ki éppen a magyarországi tudósítások ilyen érzelmeket? Ennek nem lehet a magyar mentalitás az oka, mert az alig különbözik az osztrákétól.

2013. december 02. 13:25
Bernhard Odehnal
vs.hu

Miért váltanak hát ki éppen a magyarországi tudósítások ilyen érzelmeket? Ennek nem lehet a magyar mentalitás az oka, mert az alig különbözik az osztrákétól. Sokkal inkább az a politikai környezet az ok, amely érzelmeket korbácsol fel, és amely embereket különféle gyűlölködő levelekre sarkall. Ha egy kormány mindenféle háttérhatalmak elleni harcos szerepében tetszeleg, akkor azzal azt üzeni híveinek is, hogy ebben a harcban minden megengedett. Amúgy nem olyan rég Ausztriában is sokan azt gondolták, hogy országukat mindenféle külföldi hatalmak támadják, és a hazaárulókat jól ki kell pellengérezni. Ez volt például a helyzet a 2000-es évek elején, az EU-szankciók idején.

A bevezetőben idézett levélíró nincs egyedül a dühével. Ezt bizonyítja a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítójának, Lovas Istvánnak pár hete küldött levele is, amelyben a külföldi tudósítókat egyszerűen szarháziaknak nevezte. Nem tudnám elképzelni, hogy lapom egy percig is megtűrne egy tudósítót, aki ilyen stílusban fogalmaz – még ha bor vagy pálinka hatása alatt is állt. Lovas azonban jutalom gyanánt egy hosszú, címlapos interjút kapott a Heti Választól. Ennek üzenetét a magam részéről megértettem: bennünket, külföldi újságírókat, tudósítókat nem fognak semmitől sem megvédeni. Újságíróként persze bírni kell a támadásokat. If you can’t stand the heat, get out of the kitchen. De a Lovas levelében megjelenő agresszivitás még fokozódni fog. Ha nem állítják meg ezeket a gyűlöletorgiákat, a túlhevült nacionalisták előbb-utóbb mindezt úgy fogják érteni, hogy a külföldi újságíró immáron szabad préda.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. február 05. 10:33
Egyszerű, nem kell hazudozni és akkor nem lesz ok szarházinak nevezni. Addig pedig maradjuk ennél.
tunde04
2013. december 18. 15:45
" Ezt bizonyítja a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítójának, Lovas Istvánnak pár hete küldött levele is, amelyben a külföldi tudósítókat egyszerűen szarháziaknak nevezte." miért? nem azok? attól, h te megtűröd-e vagy sem az ilyen hangnemet a lapodban, attól még tényleg szarháziak! mert azt ugye Lovas sem írhatta, h a külföldi tudósítók mértéktartóan tudósítanak és a valóságot egy kicsit sem tálalják a saját szájízük szerint. de tudod mit? ne is foglalkozz Lovassal, a lapod oldalain idézd csak a sok szarházi külföldi tudósítót. ők megférnek ott!
luga
2013. december 18. 15:45
Lovas nevezte szarháziaknak őket, és mint általában, most is igaza volt.
kamasuka
2013. december 13. 20:18
Legyen már 2014 május, hogy végre helyükre kerüljenek az illúziók, és folytatódhasson az érdemi munka legalább 2014 szeptemberéig!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!