Szabad kőművesnek állni?

2013. november 28. 18:04

Őszintén megvallva, fizikailag jól bírtam, bár ez volt az eddigi legkeményebb nap. Szakmailag elégedetlen vagyok viszont, sokat kellene még tanulnom.

2013. november 28. 18:04
Vona Gábor
Facebook

„A kérdésre válaszolva: csak külön írva. :-) 

Most ért véget a munka. Olvasgatom az elmúlt napok kommentjeit. Köszönöm a sok gratulációt, bátorítást és konstruktív kritikát. Az irigykedést, kekeckedést, gyűlölködést is, mert az motivál igazán még jobb, még több munkára. Hogy mindenki értse, mit miért teszek, az is, aki nem akarja, este csinálok egy kiskátét a leggyakrabban felmerülő kérdésekből. 

A mai - építőipari segédmunkás - napot már nagyon vártam, hiszen édesapám kőműves, apósom vízvezetékszerelő szakmában dolgozott. Sokat tudok ezáltal ennek az ágazatnak a nehézségeiről, az egészséget próbára tevő megterhelésről, a balesetveszélyről, a ki nem fizetett bérekről, a lánctartozásról, a befulladt vállalkozásokról, a politikai kiszolgáltatottságról stb., de kíváncsi voltam arra, én hogyan állok majd helyt. Őszintén megvallva, fizikailag jól bírtam, bár ez volt az eddigi legkeményebb nap. Szakmailag elégedetlen vagyok viszont, sokat kellene még tanulnom. 

A kolléga, akivel egész nap együtt dolgoztam, egy gyermekkori barátom és focista társam édesapja. Nem tudott róla, hogy én érkezem, meglepetés volt. Kiderült, hogy a fia, akivel együtt rúgtuk az Energia SC ifi csapatában a bőrt, szobafestő lett, és ma Németországban él. Ott talált megélhetést. Na, ez a baj. Ezen kell majd változtatni. Egy olyan országot akarunk, ahonnan nem menekül a magyar fiatal!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lutra
2013. november 28. 21:46
A vízvezeték szerelő politikai kiszolgáltatottsága... Ekkora marhaságot ritkán olvasok, már megérte a VonaShow mai műsorába benézni. Most márt kezdem egyáltalán nem érteni Vona célját ezzel a work road show-val. Mit akar ebből kihozni, hogy mindenbe bele tud kontárkodni? Vagy: Vona egyetlen nap alatt átérzi a munkásosztály sanyarú sorsát? Na és mikor áll be egy napra orvosnak, mérnöknek, tanárnak, jogásznak, hivatalnoknak, stb stb. stb. Vagy ezek talán nem fontos szakmák?! Elfuserált kommunikációs brainstorming eredményének tűnik ez a móka, amit kínjukban talált ki a pártvezetés, mert sehogyan sem akar növekedni a népszerűségük.
Messire
2013. november 28. 21:39
Na, te hélóta, te munkás hélóta geci! Dolgozz serényebben, mert jönnek a spártaiak és lemészárolnak bazmeg! A kérész apád nem azért foglalta el a földet a vér által, hogy lazuljál bazmeg.
kamasuka
2013. november 28. 21:11
Vona szabadkőműves? :)
ballada
2013. november 28. 20:56
Vonának egyenlőre jól megy a falazás ,cement homok mész se kell hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!