A Fidesz visszautasítja Novák Előd antiszemita megnyilvánulását

2013. október 15. 12:01

A magyarság olyan tragédiái, mint a trianoni döntés és a holokauszt, nem állíthatók szembe egymással, nem játszhatók ki egymás ellen.

2013. október 15. 12:01
L. Simon László
MTI OS

„A Fidesz visszautasítja az olyan antiszemita retorika használatát a tervezett 2014-es holokauszt emlékév kapcsán, amelyet Novák Előd engedett meg magának az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának 2013. október 14-i ülésén. A Jobbik képviselője holokausztiparnak és a közpénzek elherdálásának nevezte a kormány szeptemberben bejelentett döntését a Józsefvárosi pályaudvar holokauszt-emlékhellyé alakításáról és a 2014-es megemlékezéseket szolgáló civil alap létrehozásáról.

Mint ismeretes, a kormányzat 1,5 milliárd forintot szándékozik pályázati úton helyi megemlékezésekre fordítani a tragikus események 70. évfordulóján, a beérkező pályázatok rangsorolására pedig az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságát kérte fel. Az ez ellen felszólaló, és egyúttal a holokausztnak áldozatul esett honfitársaink emlékét megsértő képviselő szélsőséges megnyilvánulásait határozottan visszautasítjuk. Ahogy azt a bizottság elnökeként elmondtam, a magyarság olyan tragédiái, mint a trianoni döntés és a holokauszt, nem állíthatók szembe egymással, nem játszhatók ki egymás ellen. 

A holokausztról való méltó megemlékezés – Novák Előd állításával szemben – nem a kollektív bűnösség sulykolását szolgálja, hanem ahhoz járul hozzá, hogy hasonló tragédiák ne fordulhassanak elő a jövőben. Elfogadhatatlanak és felháborítónak tartjuk, hogy nyílt antiszemita kijelentések hangozzanak el a Parlamentben, vagy annak valamely bizottsági ülésén, és ez ellen, ahogy eddig is, úgy a jövőben is határozottan fel kívánunk lépni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 343 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stadionépítő Szent Orbán
2013. október 16. 00:54
Nekem is és sok ismerősömnek is egyre gyanúsabb a Jobbik és a k.info Tényeket, evidenciákat azért szögezzünk le: 1: A legfontosabb: a zsidóknak úgy kell az antiszemitizmus mint 1 falat kenyér. Most nem akarok 15ezer weblapot belinkelni ami ezt bizonyitja, józan ésszel ez könnyel belátható, könyvek jelentek meg erről. Namármost ha Novák Emőke öncélúan zsidózik, anélkül hogy a legeslegautentikusabb forrást, professzor Dr Norman Finkeinstein amerikai egyetemi tanárt, a Holokauszt ipar című könyv szerzőjét nem tesz maga mellé bizonyítéknak, akkor egy olyan magas labdát nem üt le ami több mint gyanús Emőke ezzel a hozzászólásával végleg leleplezte hogy a mazsihisz szekerét tolja a Jobbik. Ez olyan mint a kommunizmusról vitatkozok de nem viszem magammal az alapművet, marx : A tőke című művét A k.info és úgy általában a Jobbik kezd egyre gyanúsabbá válni, azt illetően hogy kik és milyen célból pénzelik
matyóhimes
2013. október 15. 22:22
emőke kinyitja a száját és máris ég az egész ország. ismét. a fidesznek ez most kivételes jó húzása volt.
mantelman
2013. október 15. 20:00
Hazánk jelenleg tényleg rossz anyagi helyzetben van, ezért nagyfokú érzéketlenség a hazánkban a felső tízezer anyagi színvonalán élő zsidó vezetőktől, hogy a jobboldali kormányt sok milliárd kiadásra kényszeríti.
Vavel Lajos
2013. október 15. 19:47
jó látni, hogy a Jobbik antiszemita megnyilvánulásaira parlamenti szinten is megkapja az elutasítást. Sokan kívánjuk, hogy nézeteivel jövőre ne tudjon az ország házában előrukkolni. Történelmi tényeket meghazudtoló, ellenségeskedést szító beszédeik nem fognak hiányozni a Parlamentből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!