Úgysem hagyjuk

2013. október 27. 11:18

A sikerhez szükség van a már belefáradtakra, a még kétkedőkre is.

2013. október 27. 11:18
Farcádi Botond
erdély.ma

Nem szeretem a magyarkodást, székelykedést, nem ezzel kellene most foglalkozni, hanem például munkahelyeket kellene teremteni. Minek nekünk autonómia, amikor így is milyen szegények vagyunk?

Találkozhattunk ilyen és ezek­hez hasonló megkeseredett, kiábrándult, közömbös, hamis vagy éppen lekicsinylő, gúnyos kijelentéssel a székelyek nagy menetelését megelőző napokban, és hány ilyen álságos kifogást lehetne még felhozni azt alátámasztandó, miért ne vegyünk részt minden idők legnagyobbnak ígérkező autonómiatüntetésén.

De mielőtt felhorgadnánk, és azonnal elfordulnánk, elgondolkodhatnánk: vajon megtettünk-e mindent, hogy ezeket a némelyek számára igaznak tetsző érveket cáfoljuk? (...) Ha mindezt nem próbáljuk meg, akkor nem tettünk eleget, a sikerhez szükség van a már belefáradtakra, a még kétkedőkre is. Hogy az úgysem után ne az következzék: nem megyünk semmire, hanem együtt mondjuk: úgysem hagyjuk Székelyföldet, jövőnket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2013. október 27. 18:54
Mi van a "zsidókodással , a skótkodással,az üzbégkodással,stb. ?"?Soha nem hallottam még,hogy ezek bármelyikével bármi probléma lenne.M
nyugalmazott tanár
2013. október 27. 16:51
"a sikerhez szükség van a már belefáradtakra, a még kétkedőkre is" Egy pillanatra sem szabad ellankadni, a balliberális, alias liberálfasiszta szélsőség támad, rombol és mocskolódik. Az a céljuk, hogy elvegyék a nemzettől a még a megmaradt reményt is. Ezért évek óta azt akarják elhitetni, hogy mindenki olyan, mint ők, a maffiabaloldal, a kriminalizálódottak pártjai.
leech
2013. október 27. 14:19
Most akkor utáljuk őket és ne álljunk ki mellettük !? Hát te baz tényleg néha teljesen kifordulsz magadból ! Akkor a Francban élő Magyar mellet se álljunk ki? Vagy az más mert az te vagy ? És még te vagy templomba járó Magyar keresztény ? Nem ! Te lenni metszett fasz !
várúr
2013. október 27. 12:32
A leghitelesebb erdélyi szervezet a Székely Nemzeti Tanács.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!