A bohócforradalom bukása

2013. szeptember 26. 07:33

A magyar rendek ragaszkodtak az adómentességükhöz mint szerzett jogukhoz. De ők legalább életüket és vérüket ajánlották fel helyette.

2013. szeptember 26. 07:33
Ugró Miklós
MNO

„Az Alkotmánybíróságnak nincs humorérzéke, de az is lehet, hogy túlságosan kifinomult a bírák ízlése a nevettetőnek szánt műfajok terén, mindenesetre a taláros testület jeles képviselőit nem hatotta meg a bohócforradalomnak nevezett csődület szellemisége, a gúny eszközeivel megjelenített érdekérvényesítési kísérlet. Az Alkotmánybíróság piros orr, festett arc és viccesnek szánt felhangok nélkül hirdetett ítéletet a korkedvezményes szolgálati nyugdíjak megszüntetésével kapcsolatos beadványok ügyében. Kimondta, hogy a 2011 novemberében elfogadott törvény az alkotmányos elveknek megfelelt, tehát jogszerű volt. (Öt alkotmánybíró különvéleményt fogalmazott meg, szerintük ez az alkotmányosság és jogszerűség nem igazán egyértelmű, de a többség másként döntött.)

A törvény tehát alkotmányos és jogos, az igazságos volta azonban a közvéleményt is megosztotta annak idején, nem csak az AB-t mostanság. A döntés elsősorban a rendőröket, katonákat és tűzoltókat érintette, mert előírta, hogy akik korkedvezménnyel mentek nyugdíjba, és 57 évesnél fiatalabbak, azok vagy reaktiválják magukat, vagy a járandóságukból jövedelemadót fizetnek. Ez ma teljesen ésszerűnek tetszik, két évvel ezelőtt nem volt az, igaz, nem is így hangzott. A megbántott rendvédelmiek azt hangoztatták, hogy a kormány a szerzett jogaiktól akarja megfosztani őket, márpedig ők azon ígérettel kezdték annak idején a pályát, hogy 25 év szolgálati idő után beléphetnek a békés öregkorba, azaz nyugállományba vonulhatnak. Ez a többségük esetében a 43. életév betöltését jelentette, de például a katonai középiskolások már 39 évesen kérhették az öregségi nyugdíjat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nutyer
2013. szeptember 26. 15:02
52 éves balesetsebész vagyok, - 28 év alatt legalább ezerötszázszor ügyeltem élesben. Úgy érzem, teljesen jogos, hogy öregségi nyugdíjra menjek- egy hivatásos katonához képest olyan teljesítménnyel, hogy ha létezik reinkarnáció, úgy az újjászületés utáni állapotomat is azonnal öregségi nyugdíjjal kezdhessem, mert megérdemlem. Pillanatnyilag azonban akkora orvoshiány van az országban, hogy még ebben az életemben sem hiszem, hogy elengednek abba a jól megérdemeltbe.
Fülig Jimmy
2013. szeptember 26. 11:27
Teljes a pánik a narancsoldalon,kezdik felfogni mekkora szoptatás vár rájuk ismét,sőt a korábbi sokszorosa mert felmondták a 70-30 mutyikot!Feleslegesen tépi a száját ez a bértollnok,volt idő amikor a fityusz üvöltött kidagadt nyaki erekkel a rendvédelmisek szerzett jogai mellett!Sok alzheimeres ezt is beszopta ahogy kell!Hamarosan húzhatnak az azeri basi kebelére a narancs elvtársak...
buckafej
2013. szeptember 26. 08:52
Amikor az ember a vonaton, buszon nem utazhat nyugodtan a sok viselkedni nem tudó köcsögtől (zömében cigányok), akkor talán nem kellene 40 évesen nyugdíjba tenni a zsarukat, hanem nyugisabb beosztásba helyezni őket. Lehetnének pihentetőbb szolgálatban buszokon, vonatokon, állomásokon, bíróságokon, hivatalokban, iskolákban stb. mindnyájan tudnánk sorolni még példákat. Ott nem kell állandó stresszben lenni, de ha indokolt intézkedhetnek. Nem igaz, hogy egy 50 éves ember használhatatlan, különösen nem a 21. században. Ha 50 évesen leamortizálta magát, arról nagy részben ő tehet.
FOB
2013. szeptember 26. 08:42
Ugró Miklós, mélységesen ostoba és demagóg az írásod! Tévedésben vagy, hogy fiatalon kérhették a nyugdíjazásukat a rendvédelmi dolgozók, de ez gondolom abból adódik, hogy nem néztél utána a mechanizmusnak. Valld be, hogy egyszerűen csak egy lejárató cikket akartál írni. Sikerült, lejárattad magad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!