„Lájkolom” a himnuszt

2013. szeptember 30. 09:53

Az új himnusz minden magyar ember szívéhez közel kerülhet, aki úgy érzi, régen tépi őt a balsors, és vágyik már egy víg esztendőre.

2013. szeptember 30. 09:53
Juhász Katalin
Új Szó

„A himnusz eddigi verziója 2 perc 29 másodperces volt, szemben a többi ország nagyjából 90 másodperces himnuszával. A hosszúság és lassúság mellett engem mindig is leginkább a zenemű szomorúsága zavart, hiszen ha egy magyar sportsikernek örülünk, ha a győztes ott áll a dobogó legfelső fokán és boldogan integet, akkor nem feltétlenül egy szívszaggatóan gyászos dallamot akarunk hallani. Illetve mi még hagyján, hiszen hozzászoktunk a magyar himnusz tempójához és búskomor dallamához, ám a nemzetközi nézősereg egy eredményhirdetéskor őrjöngeni, ünnepelni akar. (...)

Az új verzió hivatalos elnevezése Magyarország Olimpiai és Sport Himnusza, de én simán el tudom képzelni ezt a változatot más alkalmakkor is, például tanévnyitón, amikor a nebulók szíve oly nehéz, hogy rájuk fér a lelkesítés, vagy szilveszterkor, amikor búsuljon a ló. Vagyis nem csupán a nemzetközi sportprotokoll-előírásoknak felel meg ez a profi módon megoldott másfél perc, hanem minden magyar ember szívéhez közel kerülhet, aki úgy érzi, régen tépi őt a balsors, és vágyik már egy víg esztendőre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2013. szeptember 30. 11:23
vannak dolgok amik nekem szentek.A Himnusz, a Magyar Himnusz az. Ha külföldön vagyok és meghallom valahogyan, bizony homályos lesz a szemem.Aki kikezdi azt én is ki tudnám, szöges léccel.
c.i.garetta
2013. szeptember 30. 10:55
Ez a nő egy komplett idióta!El lehet menni!
twitc
2013. szeptember 30. 10:28
Ki ez a féleszű bértolnok?
Zokni
2013. szeptember 30. 10:24
Álprobléma, álművészet, álhazafiság, álkönnyek, álsport. Ál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!