Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Politika a farzsebben

2013. augusztus 03. 13:44

Nyilván jogom van nem szavazni bárkire, aki nem teljesíti ilyen-olyan morális elvárásaimat, de azért nem árt, ha inkább arra koncentrálok, hogy elvégezte-e a munkáját.

2013. augusztus 03. 13:44
Ravasz Ábel
Új Szó

„Egyáltalán nem érdekel Ján Richter szexuális élete, potenciálja, vagy az, hogy pénzért veszi-e az örömet. Számomra ez olyan magánéleti kérdés, amelynek nincs relevanciája azzal kapcsolatban, hogy a miniszter jól végzi-e a munkáját. Ha egy miniszter történetesen jól lát el egy olyan feladatot, amelynek megoldására egy országban viszonylag kevesen lennének képesek, akkor felőlem azt tesz a magánéletében, ami jólesik, a törvényes kereteken belül.

A közvélemény azonban nem így működik. A politikusok magánélete mintegy alkalmasságuk fokmérőjeként jelenik meg. Ennek bizonyos esetekben van értelme – mondjuk rendszeres alkoholizálás gyanúja esetén –, máskor sokkal kevésbé. Vagy ott van a hűtlenségről gyakran hangoztatott sztereotípia: »ha a feleségét át tudja verni, akkor a szavazóit is«. Bár ez kétségtelen, valójában aligha van olyan, egyébként a partneréhez hűséges politikus, aki ne tudná átverni a szavazóit. Az alkudozás, a féligazságok, az informális kapcsolatok a posztkommunista Közép-Európában a működési mód részét képezik, nem a kivételt. Nyilván jogom van nem szavazni bárkire, aki nem teljesíti ilyen-olyan morális elvárásaimat, de azért nem árt, ha inkább arra koncentrálok, hogy elvégezte-e a munkáját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. augusztus 03. 16:12
Ugorjunk!!!
tóth mária
2013. augusztus 03. 15:10
Hááát, ez a cikk sem édemes egy irodalmi Nobel-díjra!
Türelem
2013. augusztus 03. 13:56
Leállíthatnák már a gyökértelen Új Szó ballib csapatának önlemgéseit, a kutya sem kíváncsi rájuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!