Talán gyújtsam fel magam?

2013. augusztus 02. 19:28

Gúnyból szekérderéknyit, pénzből háromezer forintot kaptam Magyarországtól, Indexhez és Origóhoz, előtte ATV-hez addresszált interjúkérés után elutasítást.

2013. augusztus 02. 19:28
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Nu pázsálujszta, a helyzet az, hogy gúnyból szekérderéknyit, pénzből háromezer forintot kaptam Magyarországtól, Indexhez és Origóhoz, előtte ATV-hez addresszált interjúkérés után (indirekt, mert meg sem válaszolt) elutasítást, és bár a Magyar Nemzetnél nem próbálkoztam, mindezek után újfent kitettem a FB-a, hogy sajna nem leszek mozgalomvezér, mert nincs mozgalmam, a költészetünk különbségeit leszámítva (mármint hogy nekem nincs) Petőfi beállítottságát és élményeit viszont már-már értem. Ha a nemzeti szenvedély nem válik narkotikummá valakiben, esélye sincs, hogy kibírja ezt a nemzetet. És lőn, Petőfi vágyainak szellemében ráléptünk már a harc mezejére is, ahol az elvesztett értelmes csaták után megvívhatjuk az értelmetleneket is. De nem baj, ez a magyar tradíció, ebben érezzük otthon magunkat: az értelmetlen nemzeti ügyek képviseletében az értelmesek ellenében.

Tehát van a magyar nép, OK, hát milyen legyen ez a nép, ilyen történelmi élményekkel, ilyen kulturális DNS-sel. De van nála sokkal rosszabb is. Az őt lenyomó, a lehetőségektől és a perspektíváitól (jaj, most nem felvágok) megfosztó borzasztó közéleti értelmisége, amelyik gyáva, ideologikus, műveletlen, el- és lekötelezett, végiggondolt tudása és eszményei nincsenek, csak eladásra kínált véleménye, felelőssége a hivatala ajtajáig és a show akolmelegéig terjed, minden összevetve úgy ócska, ahogy van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2013. augusztus 03. 15:53
Ez most hülye, vagy csak barom?
Berecskereki
2013. augusztus 03. 14:35
:D Ilyent csak egy meghasonlott filozófus irthat. S lőn...! "Béndek Péter (1968–) konzervatív politikai filozófus. Történelem–angol szakon végzett az ELTE-n, a filozófiai tudomány doktora (Ph.D.). Korábban az MTA Politikai Tudományok Intézetének munkatársa, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója. Jelenleg egy gazdasági tanácsadó cégnél dolgozik. Rendszeresen publikál politikai-filozófiai, politikaelméleti témakörökben, ő az '1000 leütés' c. politikai blog szerzője." http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9ndek_P%C3%A9ter
justiceforhungary
2013. augusztus 03. 12:40
''Tehát van a magyar nép, OK, hát milyen legyen ez a nép, ilyen történelmi élményekkel, ilyen kulturális DNS-sel. '' Szerencsétlen frusztrált idegen ...ne keverd bele a magyar népet a problémáid okozói közé.
berzsian56
2013. augusztus 03. 11:46
Na, ezt hívják a senkik nagyöblű ürességének. Megint egy önként jelentkező"mértékadó", akikkel Dunát lehetne rekeszteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!