Szalai Annamária (1961-2013)

2013. április 12. 12:28

Mi nem egy pályán játszottunk Szalai Annamáriával: ő hatalomtechnikus volt, abban az egyik legjobb. A szakmai érvek az ő szemében eszközt jelentettek.

2013. április 12. 12:28
Polyák Gábor
hvg.hu

„Mi nem egy pályán játszottunk Szalai Annamáriával: ő hatalomtechnikus volt, abban az egyik legjobb. A szakmai érvek az ő szemében eszközt jelentettek. Amikor az ORTT-ben Majtényi László mellett dolgoztam, tapasztaltam, hogy többször is Majtényival szavazott, ha az érdekei úgy diktálták, lelkesen hivatkozott szakmai érvekre, ha viszont nem ez vezetett a céljai eléréséhez, könnyen átlépett az érveken, a korábban általa hivatkozott gyakorlaton, akár a jogszabály betűjén is.

A 2010-es médiatörvényekkel nagyon sok olyat elért, melyekről mi évek óta írtuk a tanulmányokat és a koncepciókat. A média és a távközlés közös felügyelete egy konvergens hatóság keretében, hatósági rendeletalkotási jog, a médiahatóság és a versenyhatóság szoros együttműködése a médiapiaci eljárásokban. Ám ezek az eredmények egyáltalán nem a korábban megfogalmazott terveken alapultak, egyszerűen kiválóan szolgálták a hatalmi ambíciókat. Így azonban a naiv szakmai elképzelések a megvalósítás során szükségszerűen önmaguk torzóivá váltak. Szalai Annamária végül egy olyan rendszert álmodott meg, és hozott létre, amely minden korábbinál kiszolgáltatottabbá tette a médiarendszer szereplőit, és minden korábbinál szorosabbra fűzte a politikai és a gazdasági érdekeket. Mindezzel kiválóan szolgálva a Fidesz médiapiaci és nyilvánosságbeli hegemóniáját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. június 29. 13:13
Polyák te mocskos állat!Te szellemi szörnyeteg!Természetesen az egész HVG egy undorító,aljas,kegyeletsértő,gyűlöletet szító orgánum.
jerom960
2013. április 16. 19:41
..csak mert te is féreg vagy.
jerom960
2013. április 16. 19:41
Amit ideszartál,annak nincs értelme,te baromarc!?
jerom960
2013. április 16. 19:41
Az angol lap újságírója nem ember,csak egy cyberpunk,akiből egyre több lesz,míg emberből egyre kevesebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!