A magyarság igazi ereje nem a kakaskodásban rejlik

2013. április 13. 20:54

Szeretném elmondani, hogy attól, hogy a L’art pour l’art Társulat tagjaként a magyar abszurd humor egyik képviselője vagyok, még nem vagyok nemzetgyalázó.

2013. április 13. 20:54
Laár András
Facebook

Kedves Barátaim!

Nemrég találkoztam egy weboldallal, amely valótlan állításokat fogalmaz meg a L'art pour l'art Társulatról és rólam. Hova-nem-tartozásom tisztázása érdekében, valamint a félreértések elkerülése végett szeretném elmondani, hogy attól, hogy a L’art pour l’art Társulat tagjaként a magyar abszurd humor egyik képviselője vagyok, még nem vagyok nemzetgyalázó. A magyar nyelv teremtő játékosságát erősen kihasználó Besenyő Pista Bácsi figurája ellenére sem vagyok nemzetgyűlölő „ballib”.

Az említett weblapon az is ki van írva, hogy én zsidó vagyok. Ezt honnan veszik? Engem ugyanis nem kérdeztek. Csak úgy ránézésre, úgy gondolták? Attól, hogy valakinek nagy az orra, mint például nekem, attól még nem lesz zsidó. De valójában ez nem baj, én nem szégyellem, hogy így nézek ki, egyaránt szeretem a zsidókat, csak úgy, mint a többi etnikumot. Van több zsidó barátom, de német, angol, szlovák és még cigány származású is! Miért kéne bármit erről gondolni? Mindenki valaki. A különböző emberek, akiket ismerek, mindenféle népcsoportból vannak összekeveredve.

Az én családom – eredetileg „van Laar” – Hollandiából jött át Erdélybe még a reformáció idején. A „Laár” név tehát holland eredetű, és nem a zsidó „Lőwe” névből lett elfogadhatóvá alakítva... Egyébként attól, hogy valaki zsidó származású, még nem magyargyűlölő, és nem a nemzet ellensége. Másfelől, bár több mint húsz éve foglalkozom az ősi magyar szellemi hagyománynak, a javas-hagyománynak a mába való átültetésével, mégsem vagyok „magyarkodó”, jobb oldali, nacionalista és antiszemita. Sok magyar hagyományőrzőt ismerek, akik nem fajgyűlölők, nem zsidóznak vagy cigányoznak, hanem a rendkívül értékes magyar kultúra feltárásán és életben tartásán munkálkodnak. Ugyanakkor attól, hogy valaki fontosnak tartja népének szellemi kincseit, még nem soviniszta vagy fasiszta. A magyarság igazi ereje ugyanis nem a kakaskodásban és a hangoskodó szájtépésben rejlik, hanem a bölcs találékonyságban és abban a speciális gondolkodásmódban, amely a csodálatosan mély értelmű magyar anyanyelvből fakad.

Én magam úgy vagyok felépítve, hogy van egy jobb kezem és van egy bal kezem is. Mindkettőt használom. Hülyeség lenne a bal kezemet a jobbal tépni, vagy a jobb kezemet a ballal marni. Ugyanígy hülyeség, hogy itt ma Magyarországon a jobboldal ellensége a balnak, és a baloldal ellensége a jobbnak. Ez egy mesterséges kitaláció. Ez azért lett így kitalálva, hogy a szerencsétlen emberek, két pártra oszolva egymást gyűlöljék, miközben valójában nem is ők okozzák egymás problémáit. Itt az idő, hogy átlássunk a szitán, és mi magyar emberek tartsunk össze végre egymással szeretetben, bölcsességben, függetlenül attól, hogy milyen etnikumok vére keveredik az ereinkben! Szeretettel: Laár András

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jabotinsky
2014. augusztus 26. 19:09
IDÉZET EGY NYÍLT LEVÉLBŐL! A humorista LAÁR ANDRÁSBÓL, hogy lesz LEER (németül üres) ANDRÁS? Úgy lesz, hogy miután augusztus 20-i Szent István napi viccelődős képével kapcsolatban az alábbi nyilvános kérdést tettem fel neki (LÁSD ALÁBB) és másoknak is, ezután az OLDALÁRÓL, KÉRDÉSEMET rögvest ÍZIBE MINDENESTŐL ELTÜNTETTE! Mi van? LEER-nek ehhez már nincs humora? Mi volt a kérdés? ÍME: Ha héber Tisri hónap kilencedik napján Jóm kippur napján, az "Engesztelő napon" kerülne sor egy hasonló persziflázsra. Fehér tyúkkal és seprűnyélre húzott WC papír tekercsekkel bemutatva. Akkor vajon kellene-e magyarázkodni? Kedves "Besenyő Pista bácsi" vajon képes lenne- e "Kohen Mózes bácsi" szerepét ilyen persziflázs keretében megjeleníteni? Mert, ha igen, akkor nincsen semmi baj! Ha erre vállalkozik, akkor valóban tiszta a kép, és minden csak a humorért és a kacagásért van. De én ezt valahogy nem hiszem el! MIÉRT? Mert másra gondolok. Azért gondolok másra, mert az ilyen fehér tyúkos és seprűnyélre húzott WC papír tekercses persziflázs után az egész Újlipótváros az izraeli nagykövettel együtt és az ENSZ Biztonsági tanácsa, a NATO, az EU, és a jó isten sem tudja, hogy még kicsodák a magyarországi hisztérikus zsidóktól, no és a diaszpóra béliektől felheccelve holokausztot kiáltanának. Szélsőséget, nácizmust, horthyzmust, nyilasizmust, a fene se tudja, hogy még milyen izmust rikoltoznának. Vagy a zsidók csak azon tudnak vigadni, amiből ők csinálhatnak viccet?
Szedlacsek
2013. szeptember 02. 16:39
Szorgalmasan végigolvastam ezt az egész önfényezést és Gerendás Péteri mélységeket meghaladó patak-könny turbinát. Két dolgot nem találtam ebben a liberális semmitmondásban: - Miért zavarja, hogy valakik zsidónak tartják? Csak nem antiszemita lenne? - És ha már ilyen szépen visszaélt az időnkkel, vajon miért nem található az a mondat az egész ömlelgésben, hogy "nem vagyok zsidó". [Pedig a "vagyok" ige hatszor is felbukkan a remekműben; tehát az igét minden bizonnyal ismeri.]
soelmo
2013. április 15. 10:52
Ezt korrekt zsidózásnak nevezitek. Ha nem szidja őket, akkor jó ember, korrekt, ajrópéer. Ha véletlenül elmondaná, hogy a zsidó is emberből van (?), gyarló, hibázhat, sőt köztörvényes bűnöző is lehet, vagy tömeggyilkos, az már nem piszi...Ezért aztán Laár kicsorduló zsidóimádatát is hiszi a piszi.
Jancsipapa
2013. április 14. 17:24
Magyarországon a magyar hagyományok őrzése sokszor lesajnált "magyarkodás". Megvetően,lenézően , megmosolyogva,mintha ez a világ más részein nem lenne teljesen természetes. Pedig teljesen természetes,megbecsült magatartásforma .Próbálna meg bárki fanyalogni ,mert a szomszédja reggelente felhúzza a nemzeti zászlót a háza előtt .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!