Tábornokper – az Orbán-rezsim igazi arca

2013. március 01. 17:34

Ha a tábornok-per vádlottai korruptak voltak, akkor a jogtipró ügyészek felelőssége még nagyobb!

2013. március 01. 17:34
Poldi bá
Poldi bácsi megmondója

A részletekből pedig egy egészen ijesztő, A tanú című filmből megismert koncepciós eljárás képe bontakozik ki. Csakhogy ez nem paródia, nem filmszatíra, hanem a mai magyar valóság. Aki az ügyészek kedvében járva vallott, az szabadult az előzetes letartóztatásból, aki nem, az ült és kénytelen volt tűrni a börtönőrök vegzálását. (Most majd százmilliós kártérítést kap - persze a mi pénzünkből.) Hosszan sorolta a bírói indoklás, hogy miket nem hajtott végre az ügyészségi vizsgálat, pedig hasonló esetekben alapvető fontosságú bizonyítási eljárásokról volt szó. Ők azonban megelégedtek egyetlen ember másokra nézve terhelő vallomásával. Hát persze, nem olyanok voltak a körülmények, hogy ez ne tűnt volna elegendőnek... (...)

Ha jogerősen ugyanilyen ítélettel és véget a tábornok-per, szeretnék konkrét neveket látni. Azokét, akiket felfüggesztenek ügyészségi állásukból, s akik ellen eljárást indítanak hatalommal való visszaélés címén.

A napokban emlékeztek a kommunizmus áldozataira a Fideszes vezetők - láthatóan szándékosan felturbózva a dolog történelmi és társadalmi jelentőségét, hogy a kommunizmus bűnei ne legyenek »alacsonyabb szinten« a köztudatban, mint a holokausztéi. És lám, a kommunista bűncselekmények itt vannak! A hatalom fideszes működtetésének integrált részét képezik. Erről tessék meghatott hangon nyilatkozni, kedves Rogán Antal és Kövér László!

Ne legyen félreértés, eszemben sincs csalókat, tolvajokat védeni. Ha a tábornok-per vádlottai korruptak voltak, akkor a jogtipró ügyészek felelőssége még nagyobb! Hiszen törvénysértő eljárásuk tette lehetővé bűnözők kimenekülését a felelősségre vonás alól. Ha meg ártatlanokat próbáltak hatalmi eszközökkel meghurcolni, akkor (személyes sorsok tönkre tétele mellett) »mindössze« a magyar állam becsületességébe, törvényes működésébe vetett bizalmat, hitet ingatták meg mindenkiben. De azt nagyon.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2013. március 02. 10:15
A tábornokokat bizonyítottság hiányában mentették fel. Aki tudja, mennyire áthatja a "munkáért pénzt, vissza" jelenség a magyar gazdaságot, sejtheti, h. a korrupciós lánc nem szakadt meg a népségnél, elérte a katonaságot is, és ezzel megdőlt egy tabu, nevezetesen, h. ezen a magas szinten csak nincs probléma. Már miért ne lenne? Emlékszünk-e még a Czinegével kapcsolatos városi folklórra? Nyilván volt a kontraszelektált körben egy erős akarat, h. ez a kör megússza. Nem is nagyon történhetett ez másként, de maga az, h. vádemelésig eljuthatott ez az ügy, nagy fejlődés a jogegyenlőség felé vezető úton. Itt a "munkáért pénzt, vissza" elv évtizedek óta működik, egyenesben bizonyítani szinte lehetetlen, hacsak nincsenek szemtanúk,reménykedjünk. A kulcs a családi és iskolai nevelés és egy társadalmi közmegegyezés a kívánatos elvekröl. Talán kár volt mindent viszonylagossá tenni.
Kvasztics Fedor
2013. március 02. 09:44
"Ha a tábornok-per vádlottai korruptak voltak, akkor a jogtipró ügyészek felelőssége még nagyobb! Hiszen törvénysértő eljárásuk tette lehetővé bűnözők kimenekülését a felelősségre vonás alól." Miért is volt akkora a felháborodás bírák nyugdíjazása miatt?
Ászok
2013. március 02. 09:23
Megdöbbentő amit a tábornok-per kapcsán a kézivezérelt ügyészség előad az igazságszolgáltatás álcája alatt. A Orbán-rezsim politikai céljai érdekében semmitől nem riad vissza. A kormányfő és kollégista társai megcsúfolják mindazt amire hajdanán felesküdtek.
pikkpakk
2013. március 02. 07:31
Példátlan gazdasági siker.... ez a per is példátlan...azaz dehogy is ...koncepciós per ala fidesz módon ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!