Depardieu, avagy a röghöz kötés drámája

2013. január 10. 14:59

Csak az unortodox állampolgárság-felfogás várja el alattvalójától a feltétlen engedelmességet.

2013. január 10. 14:59
Szerbhorváth György
Komment.hu

A röghöz kötés politikája nevetsége abban az EU-ban, ahol a mozgásszabadság az egyik fontos alapelv (oda megyünk, ahová akarunk, hacsak bűnözők nem vagyunk, lásd Depardieu esetét), de egy bepöccenő kormányzat mindenre képes. Miért állnának meg az egyetemet végzetteknél, amikor a szakképzés is pénzbe kerül, és ugyebár szükség van itt minden kétkezi melósra is, ha van munka, ha nincs. Ha megy, fizessen, mert az állam oskoláztatta.

Könnyen belátható, hogy mennyire bugyuta logika ez. Hisz nem az állam fizeti az oktatásunkat, hanem mi magunk, az állampolgárok, az adózók. Akik a nagyszüleink is voltak, a szüleink is. Nemcsak azért adózunk, hogy a rendőr megbüntessen, a tűzoltó, az orvos és a miniszter tegye a dolgát, hanem azért is, hogy a poronty ne maradjon hülye. A családi büdzsét pedig fokozatosan terheli meg, ha a gyerek tovább tanul. És a társadalomnak is szüksége van kiművelt főkre, ezért áldoz rá az adójából - hadd ne magyarázzuk már, mit jelent a társadalmi munkamegosztás.

Csak az unortodox állampolgárság-felfogás várja el alattvalójától a feltétlen engedelmességet. Hogy eltűrje, ugyanazért többször lenyúzzák róla a bőrt, és megfosszák (mozgás)szabadságától.

Depardieu ezt biztosan nem tűrné, gondoljunk róla most bármit is. De nem mehetünk mindannyian Szocsiba, annyi szabad villa úgysincs ott.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2013. január 10. 20:56
Szerb is, horvát is, magyar se. Aki magára valamit is ad, már nem irja le, hogy unortodox, te fasz.
marko11
2013. január 10. 20:11
ezt a pasast már évek óta nem olvasom csak felbosszant
várúr
2013. január 10. 19:59
S ez a nevében is bitang Szerbhorvát ezért lelkesedik. Őt küldeném Szocsiba, ha egyáltalán odaengednék...
duzur
2013. január 10. 19:33
Ne hasonlítsuk már össze egy dúsgazdag szinész helyzetét egy olyan fiataléval, akinek komoly gond az önálló élete megalapozása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!