A csendben félrenézők országa lettünk

2013. január 21. 11:51

A szegénység tapinthatóan jelen van. Csak nem akarunk foglalkozni vele…

2013. január 21. 11:51
Ritók Nóra
hvg.hu

Keresem, folyton keresem a szociális érzékenységet a döntésekben, aminek jelen kellene lennie, hiszen jelen is volt, de eltűnik, elvész, helyette valami kényszeres bizonygatása marad annak, hogy minden jó, több a munkahely, milliókat szánunk tehetséggondozásra, csökken a rezsiköltség, fejlődünk, stabil alapokon állva, minden rendben.

Gondolkodom, hogy lehet ez? Az ő érdekérvényesítő képességük hiánya az oka? A döntéshozók szociális érzéketlensége? A többség hallgatása? Vagy valami más? Azt hiszem, a csendben félrenéző, félreforduló emberek országa lettünk. Talán azt gondoljuk, ha nem látjuk, nem nézzük, nem halljuk meg, akkor talán nincsenek is. De itt vannak, a közvetlen környezetünkben, a szomszéd utcában, a szomszéd faluban. A szegénység tapinthatóan jelen van. Csak nem akarunk foglalkozni vele… Hallgassuk addig a »minden rendben«-t, míg el nem hisszük? Így könnyebb elviselni, távolabb kerülni tőlük, nem gondolni rájuk?

Könnyebb elfogadni, hogy le kell mondani róluk, ahelyett, hogy esélyt adnánk nekik, megértenénk őket, hinnénk bennük. De mi lesz velük?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laci0011
2013. január 21. 17:55
Nem hagyjuk őket az ut mellett,kizavarjuk őket valahová ahol megdögölhetnek végre a kurafiak,állam és egyébb maffiák által kifosztottak...Inkább a tengerbe öntjük,vagy kazánba elégetjük a felesleget,rekvírált vagy hamisított javakat.
Fakutya tizedes
2013. január 21. 15:40
Ez eddig aludt?
linnet
2013. január 21. 15:14
Ritók Nóra, mint újságíró, ön pláne nem nézhet félre. Minden erejével támogassa a fideszt a svájci bankokból hazahozandó és adóztatandó hatalmas vagyonok ügyében.Ezzel máris sokat tesz a lecsúszottak felzárkóztatásért.
kálmi
2013. január 21. 15:13
" Gondolkodom, hogy lehet ez? Az ő érdekérvényesítő képességük hiánya az oka? A döntéshozók szociális érzéketlensége? A többség hallgatása? Vagy valami más? " Igen, valami más. Nincs pénz!!!!!! Ilyen egyszerű. Nincs termelés, mert a gyárakat bezárták, vagy eladták,mert a piaci érdek úgy kívánta, másfél millió ember került a munkanélküliek táborába. Amúgy világszerte tombol a munkanélküliség, hasonló okoknál fogva.Adósságunk temérdek, melyet főleg az előző kormányzatok zúdítottak a nyakunkba teljesen az erre aa ciklusra ütemezett hatalmaas visszafizetéssel. A sok szegény emberről az a középkorú középréteg próbál gondoskodni, akiknek lecsúszását megpróbálja valami módon ez a kormány megakadályozni. Senki nem néz félre, aki tud az próbál segíteni a családjában szinte mindenkinek van ilyen. A közmunka programot sem kell alábecsülni. Éppen a napokban állapítgottuk meg, amikor láttuk gazolni a munkásokat, hogy legalább tényleg hasznosat csinálnak, és eközben nem valami rosszban töri sok a fejét. Ez is valami. A jót is észre kell venni,nem csak mélabúsan sopánkodni, és sejtetni, hogy nahát milyen tehetségtelen ez a kormány, holott már éppen a kolbászkerítés fonásával kellene foglalkoznunk,hisz konjuktúra van a világban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!