Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Nostradamus Hungáriáról

2012. december 05. 17:54

Legföljebb egy csöndes belső leltárnak lehet jó apropója a nostradamusi vízió az állítólagos katasztrófáról.

2012. december 05. 17:54
Radnóti László
Gondola

„Ezek után mit gondoljunk az idén esedékes, általa jelzett Armageddon-dátumról? Az emberek most sem jók. Egyre zaklatottabbak, idegesebbek, mi több: intoleránsabbak vagyunk. Zavar a mögöttünk villogó és dudáló, 200-zal száguldó kopasz izompacsirta a pályán, az ácsorgás a csúcsforgalomban, a gügye kollégák /főnök/ a munkahelyen. Faarccal-fahangon olvassa a tévébemondó a katasztrófákról és gyilkosságokról szóló híreket. Nyúlós-ködös-nyálkás időt jósol a meteorológus, a Római Club tojásfejűi is azt jövendölik, hogy ha nem történik gyorsan valami változás, akkor három évtized múlva mindennek, de mindennek vége.

Feszültségek a világban, undok bürokraták, zűrök az EU-ban, politikai bohócok, muszlim és kínai késelők, szélsőjobbos, másutt szélsőbalos gyilkosok, plázacicák, korrupt rendőrök vesznek körül bennünket. Ők a kortársaink. És még a hajunk is hullik. Senki sem készül a végórára. Még a bulvársajtó sem hülyít bennünket, hogy addig tobzódjunk, amíg lehet, mert Sztálin születésnapján mindenkinek »kampec«. Pardon: konyec. (A dátum persze teljesen véletlen egybeesés, meg aztán ki tudja, mi volt a generalisszimusz világrajöttének napja, umert december 18-a is szerepelt néhány dokumentumában). Azt is írnák a színes lapok, hogy vegyünk példát XY celebről, aki a világvégére készültében naponta öt órát imádkozik, mert a mennyben föltétlen találkozni akar a nagymamájával, aztán mocsár-részegre leissza magát (mint mindig), de előtte két barátnőjét is fejenként két-két orgazmussal ajándékozta meg. A papok bölcs tartózkodással nem viszik a vásárra a bőrüket, azaz a hitelüket. A csillagászok nem jelzik előre, hogy a Nibiru kisbolygó egyenesen felénk tartana, méghozzá fénysebességgel, és nincs menekvés.

Legföljebb egy csöndes belső leltárnak lehet jó apropója a nostradamusi vízió az állítólagos katasztrófáról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
netfeco
2012. december 06. 06:40
Milyen jól elszórakoztatjátok egymást a sok alaptalan, ellenőrizetlen, meggondolatlan szöveggel. A baj csak az, hogy nem is akarjátok tudomásul venni mindazt, ami körülöttetek zajlik. Ha kicsit is látnátok a valós veszélyeket, igyekeznétek kikerülni ebből a pusztulásra szánt világból, és keresnétek az igazságot. Tényleg azt hiszitek, hogy a strucc a legbölcsebb állat?
Fakutya tizedes
2012. december 06. 01:14
Szilvásy Péter - aki a meghallgatása során folyamatosan fotózta az újságírókat és a bizottság őt kérdező tagjait - az ülés elején egy, a bizottság témájához nem tartozó, az abortusszal kapcsolatos diasorozatot vetített le a bizottsági tagoknak. Az ülés végén azt mondta: gyerekek kérték meg rá, hogy mondja meg a politikusoknak: "tele van a hócipőjük" azzal, hogy az ország politikai harcszíntérré vált. Erre reagálva Demeter Ervin, a vizsgálóbizottság fideszes elnöke azt válaszolta, hogy Szilvásy Péter kivételes helyzetben van, mert ezt egy vasárnapi ebédnél a testvérének is elmondhatja. http://www.origo.hu/itthon/20071204-egymasert-alapitvany-az-ujsagirokat-fotozta-szilvasy-peter.html
Fakutya tizedes
2012. december 06. 00:45
Én már legalább három világvégét átéltem. Egy negyedik se oszt, se szoroz.
Fakutya tizedes
2012. december 06. 00:44
Na és mit mond a Szilvásy Jósda?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!