Levél a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettesének

2012. november 10. 08:26

Nem vagyok kém. S nem voltam soha az USA kormányának, de semmilyen kormánynak sem az alkalmazásában.

2012. november 10. 08:26
Richard Field

„T. Főszerkesztő-helyettes Úr!


A november 9-én a Magyar Hírlapban megjelent »„Fieldszerző” hadművelet« című szerkesztői cikkében azt állítja, hogy a Fidesz politikus Gulyás Gergely azzal vádolt, hogy az USA alkalmazásában álló kém vagyok. Feltehetőleg az inspirálta felháborító cikkét, hogy a sajtó nem »kapta fel« a tegnapi Magyar Hírlapban megjelent »Titkos Játszmák a Millát segítő mecénás körül« címűcikket, mely idézte Gulyás úrnak az Echo TV »Hangos Többség« műsorában november 6-án elhangzott alaptalan megjegyzéseit.

Nem vagyok kém. S nem voltam soha az USA kormányának, de semmilyen kormánynak sem az alkalmazásában. Ha veszi a fáradságot s elolvassa a »Szerelmes Levelek egy Neonácihoz« címűkönyvemet - mely szabadon letölthető a richard-field.tripod.com-ról - akkor bizonyára rá fog jönni, hogy az egyedüli »küldetésem« a sajátomé volt.

Elnöke vagyok a családi tulajdonban álló, Manor Group cégcsoportnak (www.themanorgroup.com). 1990 nyarán utaztam Magyarországra megismerni egyik kedvenc egyetemi professzorom - aki történetesen magyar volt - szülőföldjét. Szerelmes lettem egy fiatal nőbe, akivel Szegeden találkoztam, s nőül. Családom segítségével egy ingatlanfejlesztő céget alapítottam, amely 15 év alatt 15 projektet valósított meg Magyarországon, többek között 200-200 lakást Budapesten a IX. ill. a XIII. kerületben (a XV. kerületben tervezett 2800 lakásos beruházásunkat a Demszky vezette Főváros megmagyarázhatatlan módon megakadályozta).

2010-ben, megdöbbenve a tisztességesen felöltözött, kukákban élelmiszer után kutató idős emberek, a parkok padján alvó hajléktalanok látványán, ill. azon, hogy néhol hétfő reggelenként az iskolákba az éhségtől félájultan érkeznek gyerekek, megalapítottam az American House Foundation alapítványt (www.amerikaihazalapitvany.hu), abból a célból, hogy élelmiszert biztosítson Budapest legszegényebb kerületeiben iskolásoknak és családoknak, továbbá a Magyar Vöröskereszt által üzemeltetett nappali melegedőkbe és hajléktalan szállóba. Később az év során a Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének kezdtünk el tejet és kenyeret szállítani, a jászsági térségben élő rászorult családok javára. A következőévben kiterjesztettük a programot Borsod-Abaúj-Zemplén Megye encsi térségére.

Mint a legtöbb külföldit, engem is megdöbbentett a Jobbik hirtelen erősödése, jóllehet tökéletesen megértettem vonzóerejét azon elégedetlen magyar választókra, akiket bántott a politikai tehetetlenség, a korrupció és a romló gazdasági körülmények. Kísérletképpen a Jobbik liberális alternatívájaként feltűnő LMP számára 2010 tavaszán egy szerény támogatást adtam. Ebből nem csináltam titkot s még számos interjúban is elmagyaráztam indokaimat. Támogatásom feltétel nélküli volt, azzal az egyetértéssel, hogy az LMP etikai okokból tartózkodna a szavazástól, amennyiben arra egy üzleti érdekeltségem miatt kerülne sor. Osztolykán Ágnesen, az LMP parlamenti képviselőjén kívül egyetlen választott LMP vezetővel sem kommunikáltam 2010 óta, s a Gyöngyöspatai eseményeket követően vele sem.

Csak egy cinikus személy, aki azt állítja, hogy »A Nemzetközi Vöröskereszt és a titkosszolgálatok ősi kapcsolata« létezik, meri venni a bátorságot arra, hogy azért engem kémkedéssel vádoljon, amit bárki felelős személy az USA megtett volna, ha hasonló helyzettel találja magát szemben. Tisztában vagyok azzal, hogy Magyarország nem az Egyesült Államok s nekem mint külföldinek »nincs közöm« Gyöngyöspatához. De mint embernek, aki emberek között él, volt közöm. Amint Önnek is. S ha úgy gondolja, ebben egyedülálló vagyok ebben a tekintetben, engedje meg, hogy Barack Obama legutóbbi, jelöltséget elfogadó beszédére, melyben azt mondja, hogy szerelem, jótékonyság és szolgálat ott van azon kötelezettségek között, mellyel a szabadság jár.

Figyelmébe ajánlom, hogy nem hagyok szó nélkül bármely jövőbeni, alaptalan, méltánytalan vádat, s a kiadója jogi eljárásokra számíthat.


Tisztelettel:


Richard Field

Ui.: nincs tudomásom arról, hogy bármely élő vagy elhunyt rokonomat Noel-nek hívták volna.


Lancaster, 2012.november 9.”

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akvínói akvavit
2012. november 11. 00:59
Field, nem kellene kivételesen a KDNP-t támogatnod? Képzeld, mennyire meg lenne hökkenve az ötezer év.
OrangeOrder
2012. november 10. 17:36
Nem kém? Huhh, akkor jó. Kicsit már aggódtam. Megnyugodtam most. :DDDD
Agnieszka
2012. november 10. 15:10
Gyöngyöspata nagyon zűrös, teljesen rosszhiszemű ügye volt a "progresszív" erőknek. Sohasem volt kép s szó az előzményekről, a letarolt faluszéléről, ellopkodott, tönkretett hétvégi házakról. Gyöngyöspata az állam csődje, mely nem képes a lakosság vagyon és életbiztonságát szavatolni, a bűnösök kedvét további károkozástól elvenni. Nem kötelező egy szemétdomb tetején lakni, felnőni iskola és szkképzettség nélkül, végül segélyből, gyerektámogatásból nyomorogni, lopásból kipótolni a rávalókat. Jobb híján rombolni. Lehet, hogy rémes a 47.000.-Ft-os szakképzetleneknek járó közmunka díjazás, de ez is csak akkor lehet több, ha másét csökkentik. Eljutottunk oda, h. nincs pénz, kell a kamat és tőketörlesztésre, válság van, nem megy a termelés sem úgy, ahogy kéne, nagyon leesett a fizetőképes kereslet. Aki vidéken lakik, annak nem törvény, h. nincs mit enni. Az 50-es években a kertünkben volt krumpli, kukorica, borsó, az ólakban nyúl. Az ember nem igazán ehetett eleget, főleg nem abból, amit a legjobban szeretett volna, de nem éheztünk. Viszont akkor is nagyon sokat kellett dolgozni.
csenge
2012. november 10. 15:04
Ha nem kém, akkor mi az ördög, csak nem illegális kommunista?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!