Semjén bűne

2012. november 21. 07:26

A nyilvános térben kimondatott, hogy Semjénnek buknia kell. A hiénák rávetették magukat a sebesült vadra. Ne hagyjuk Semjén Zsoltot. Ő nem követte el azt, amivel a gazemberek most megvádolták.

2012. november 21. 07:26
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Elolvastam Semjén doktoriját. Az akkurátus jegyzetekből és belső jegyzetekből teljesen egyértelmű, hogy mikor idéz, mikor támaszkodik más szerző munkájára. Még a létező legnagyobb rosszindulattal és elfogultsággal sem áll meg a plágium vádja Semjén esetében. S a lóláb is kilóg, ugyanis a HVG hiénái túlspilázták a dolgot, mint Merlin a nyúlszörny bemutatását a Gyalog galoppban. Kedvencem, amikor Semjént azzal vádolják, hogy önmagától idéz, illetve amikor arról értekeznek, hogy Semjén nem beszél életrajzában németnyelv-tudásról, mégis egy német szerző németül megjelent művét (is) felhasználja doktorija megírásához.

De mindez nem számít immár.

A nyilvános térben kimondatott, hogy Semjénnek buknia kell.

A hiénák rávetették magukat a sebesült vadra.

Ne hagyjuk Semjén Zsoltot. Ő nem követte el azt, amivel a gazemberek most megvádolták.

És bár a mi lelkünkkel ez nehezen fér össze, ideje elkezdeni doktorikat és diplomamunkákat olvasgatni. Én például kezdek kíváncsi lenni a HVG sajtóbarbárjainak diplomamunkáira. Éppen azért, amit Todorov így foglalt össze: »Moralistának lenni a legkevésbé sem jelenti, hogy az ember maga morális személyiség volna. A morális egyén az életét a jó és a rossz kritériumainak rendeli alá, amelyek túlmutatnak saját személyes kedvtelésein és ezek élvezetén. Az egyén, aki moralista, mások életét veti alá ugyanezen kritériumoknak, de ő maga csak a mások bűneinek a megbélyegzésében jeleskedik, mert a moralista nem fecsérli arra az idejét, hogy azt dicsérje, ami másokban jó, vagy éppen önmagában. Megelégszik a közvetett előnyökkel a maga posztján, mint olyan ember, aki azért felelős, hogy megbélyegezze másokban a gonoszt«.

Ideje felvenni a kesztyűt. Ideje kicsinálni ezeket. A saját módszereikkel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2012. november 21. 13:31
Stimmel. Mert pl. az, hogy Gyurcsányi eftárs egyszerűen elhagyta a diplomamunkáját, senkinek nem szúr szemet. Egyetlen olyan diplomást sem ismerek, akinek megtalálhatatlanul el lenne "keveredve" a diplomamunkája. Olyan mérföldkő, olyan trófea ez az ember életében, amire élete végéig büszke, így akkor is becsben tartja, ha közben eljárt fölötte az idő. Ha valaki elveszti a diplomamunkáját, az nem jelent se többet, se kevesebbet, mint hogy nem volt fontos a számára. S mikor nem fontos az embernek valami? Ha nem az övé.
Nagytestver
2012. november 21. 13:28
Zsoltikam! Ti a kommunistaktol tanultatok politizalni, es ez rajtad is meglatszik. Semjen idezojel nelkul masolt be paneleket konyvekbol, ez nem plagium szerinted (egyebkent az, minden ertelmisegi sicher ebben), hanem pusztan politikai szivatas (nyilvan az is). Semjen csalt, Zsoltika, te pedig ne firkalj baromsagokat, ergo, elvtars, nincs miert segiteni a lebukottat (vo. Jozsef Attila).
pokerfacer
2012. november 21. 13:18
Vonit a libsifalka... Nem baj, fiúk, akkor is több tonna szart etetünk meg veletek naponta, és még hol van 2014!!! Akkor tonnaszámra fogjátok zabálni.:-)))
polnemkor
2012. november 21. 13:01
"Ideje felvenni a kesztyűt. Ideje kicsinálni ezeket. A saját módszereikkel." Húsz éve mondom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!