Visszapattintva

2012. október 09. 21:31

Kedves Luca! Azon gondolkodom, hogy volt-e már bárki az LMP „egyszerű tagjai, aktivistái” között, aki ennyire alá tudott volna tenni a saját pártjának

2012. október 09. 21:31
Ivády Gábor
Ivády blog

„A stílust lemásolva, íme a válaszom, nyílt levél formájában:

A névtelenség felelősségre vonás nélküli kincs. A cikket jegyző hölgy, vagy úr a Tóth Luca nevet használta, pedig mennyivel kreatívabb lett volna, mondjuk Szabó Tímea álnéven írni ugyanezt. Persze attól tartok, hogy ettől nem mosoly futott volna végig az arcukon, hanem egy teljes libanyáj bőre szaladgált volna fel-alá a teljes kongresszus (vagy a belvárosi, liberális részük) hátán.

Válaszomban én sem a saját nevemet használom, hanem mostantól hívjanak, mondjuk Lorettának a bejegyzés végéig.

Még egy technikai megjegyzés: levelemben feltételezem, hogy valóban egy belsős ember írta a cikket, és nem külső provokációról van szó. Ha tévednék, és mondjuk egy jól beépült szocialista Mr. Bean, vagy fideszes Austin Powers lenne az elkövető, akkor neki azt tanácsolom, hogy tényleg Szabó Timi, vagy Karácsony Gergő nevében írjon, mert azzal még nagyobb lesz a káosz. (Mini Me-vel vigyázzanak!)

Kedves Luca!

Azon gondolkodom, hogy volt-e már bárki az LMP »egyszerű tagjai, aktivistái« között, aki ennyire alá tudott volna tenni a saját pártjának, mint Ön - egyetlen levéllel. Az írása egyébként igazolja a saját magára használt »egyszerű« jelzőt, hiszen talán nem gondolta át azt, hogy a belső szennyest nyílt levélben kiteregetni kicsivel több, mint ostobaság, hiszen haszna semmi nincs, de legalább jó sokat árt.

Az LMP-ről néhányan még mindig elhiszik, hogy egy olyan párt, amelyik komolyan gondolja és hiszi a nevében is rögzített megállapítást. Egy ilyen pártnak olyan távol kellene állnia a belső leszámolástól, háborútól, szakadástól, mint amennyire távol áll az Al-Kaida a világbékétől. Ez persze csak a polír az LMP testén, a belső ellentétek léte egy bázisdemokrácián alapuló pártnál szinte kötelező. Ez azonban nem tartozik senkire, csak a párttagokra, pont úgy, ahogy a mérhetetlenül széles skálán mozgó kíváncsiságom sem terjed ki mondjuk Julia Robert gyomorfekélyére, vagy Jenson Button aranyerére. Ez az ő saját dolguk, engem az érdekel, hogy jól játszák-e az aktuális szerepüket, vagy elég gyorsak-e a versenypályán, és elvárom azt is, hogy se ők, se az orvosuk, se a legjobb barátjuk ne traktáljanak ezekkel. Sőt, tartsák titokban!

Mint volt párttag, a vezetőség volt tagja hadd jegyezzem meg, hogy ha valakit az LMP-ben nem hallgatnak meg, az vagy akkora hülyeségeket mond, hogy még a diktafon is inkább kihúzza magában a szalagot minthogy bármit rögzítsen, vagy olyan szinten egysíkú és radikális nézeteket vall, hogy az még vitára is alkalmatlan. A legsötétebbek ilyenkor nyílt levelet írnak…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Charlie Chan
2012. október 10. 07:33
Ölik már egymást: tényleg lehet más?
tunde04
2012. október 09. 22:23
na, hova tűnt az írásom? akkor még1x, ide iss bemásolom, hátha olvassa ivándy úr: 2004 és 2005 között egy évig a Fidesz választókerületi elnöke 2006-os választásokon az MDF színeiben indult. majd az elempé alapítója és választmányi tagja. az lmp etikai bizottsága kizárta, ennek ellenére önként távozott a pártból. és egy kaméleon azért képes a mandinerre regisztrálni, h a saját blogját belinkelje, ahol olvasható az lmp nagysága,nagyszerűsége, ami a sztratoszférán át a végtelenbe mutat a szerző szerint. csak akkor azt nem értem, ha tényleg van egy olyan párt amelyiknél valóban lehet más a politika, akkor Ön miért nem koptatja a párt székeit? ja, megtartott mandátummal könnyű nagy embernek látszani!!
next mindig élni fog
2012. október 09. 21:59
http://mandiner.hu/cikk/20121008_toth_luca_barati_vodor_viz_az_lmp_nek Ez volt az eredeti cikk, hogy tájékozódjon a baromarc is, aki rögtön ír! Ebből nagyon az jön le, hogy egy valamelyik provakatív köcsög írhatta, akinek semmi köze az LMP-hez! Olvassák el! Azért a blog kezdete nekem kemény, de lehet, hogy megállja a helyét: "Mandiner. Az egyenes fonákja. A megkerülés, a kijátszás eszköze. Ennek sötétségében olvastam a Mandiner.hu-n megjelent cikket, amely az LMP-ről szól, de engem is megemlítenek" Hogy a Mandi miért rakta fel? Szeretnek kutatni jó cikkek után:) Érdekes, de forrásmegjelölés nélkül adták közre, pedig ez nem szokásuk! Lehet, hogy elq....vultak? Nem tudom, de gyanús! Hm!
rommy
2012. október 09. 21:57
szegény luca:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!