A szólásszabadság álarcában

2012. október 01. 15:02

Lakiteleken még hittünk abban, hogy a demokrácia lényegében minden bajunkra megoldást jelenthet.

2012. október 01. 15:02
Bíró Zoltán
Magyar Hírlap

„Lakiteleken még hittünk abban, hogy a demokrácia és a nemzet felszabadulása a szovjeturalom alól lényegében minden bajunkra megoldást jelenthet, még akkor is, ha gazdasági csodára nem számíthatunk. Ezzel szemben számítottunk arra, hogy olyan erkölcsi megtisztulás megy végbe, amelyből – a politikai feltételek, intézmények átalakulásával együtt – »a haza fényre derül«. Hittük, hogy ezután a jövőnk elsősorban rajtunk múlik. Ez utóbbit azért nem lehet tévedésnek minősíteni, mert ez a negyed század azt is bizonyította, hogy az élet minősége nem elsősorban rendszereken és intézményeken, hanem embereken múlik. De a liberális demokrácia, amely úrrá lett a nyugati világon, és a rendszerváltással a több évtizedes diktatúrát nálunk is felváltotta, amellett, hogy döntően a középszernek kedvezett, szabad utat nyitott a szellemi környezetszennyezésnek is, mégpedig soha nem látott mértékben.

Mi annak idején a szólás- és sajtószabadság tisztító erejében bíztunk, ez volt az egyik legfontosabb tétel a programunkban. Hamar rájöttünk azonban – már a kilencvenes évek előtt –, hogy a sajtószabadság álarcában a tudat- és lélekrombolás műveletei kapnak szinte korlátlan lehetőséget. Ilyen tekintetben robbanásszerű gyorsasággal felzárkóztunk a nyugati, liberális demokráciákhoz, és ma már együtt »fejlődünk« azokkal.

Mert a legutóbbi jelenségek is azt mutatják, ha másban nem is, de a szellemi-erkölcsi környezetszennyezésben, a szólásszabadság megcsúfolásában határozott fejlődés mutatkozik. Annyi hazugsággal, olyan rágalomhadjárattal kevés ország szembesült, mint amivel nekünk kellett valahogy megküzdenünk azóta, hogy végre van egy kormány Magyarországon, amelynek nem az a legfőbb célja, hogy a balliberális internacionálé követelményeinek megfeleljen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2012. október 01. 21:19
".Szóhoz jut a tehetségtelenséggel és hülyeséggel párosult felelőtlenség, és meglehet, hogy diadalt arat." Erre a veszélyre figyelmeztetett a választások előtt Debreczeni József is. A legtöbben azt mondták, hogy túloz, aztán tessék, minden szava igaz volt. Mintha egy forgatókönyvíró lett volna, úgy valósul meg mindaz amit leírt.
gvarga10
2012. október 01. 17:59
1988-ban ennek a versnek elszavlásáért jelentett fel a tanácselnök-az iskoligazgató-egyben községi pártitkár és a Műv.ház vezére,aki KISZ titkár volt.Mostanában nem beszélnek róla. Vörösmarty Mihály:Országháza ............. Zsarnok ,szolga egy személyben Ki magával sincs békében. ............ S vas eszével Jégszivével Fölmerül a külfaj árja, A meleg vért általjárja És a nemzet áll fagyottan Tompa zsibadt fájdalomban. Nincsen egy szó Összehangzó, Honfiaknak ajakáról, Az eggyé lett Nemzet élete fájából. ........... Volt idő,midőn nevére Fölkelének,s amit kére Nem keresvén cifra szóban Ami a sziv legmélyén van, ........... Adtak drága bért, Adtak érte vért. ........... Most fejét szenny s gyász takarja Földönfutva Bujdokolva Minnt hivatlan vendég szállt be A szegény s kaján telekbe. Hol nevét rút ferditésben Ismerik csak,átokképen. Neve,szolgálj és ne láss bért. Neve ,adj pénzt és ne tudd mért. Neve,halj meg más javáért. Neve ,szégyen,neve átok. Ezzé lett magyar hazátok.
HSL
2012. október 01. 17:16
ügynökaktarejtegető finesszmaffia nem szereti a kritikát, erről szól a posztbolsi cikk
Ciki
2012. október 01. 16:42
Zoli bá'! "Működésképtelen elképzelése mindenkinek lehet!" Murphy törvénykönyve!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!