Az elveszett személyiség

2012. szeptember 11. 12:47

Gyurcsány Ferenc képtelen felismerni, hogy a hőn áhított baloldali összefogásának pont ő maga a legfőbb akadálya.

2012. szeptember 11. 12:47
Veisz Márton
Nézőpontok

„Gyurcsány Ferencet sosem zavarták a hajtűkanyarok. Jól mutatja ezt az is, hogy az Internacionálét büszkén éneklő KISZ-es vezetőből »a hanyatló nyugati kapitalizmus« képviselőjévé vált. De ezt még örömmel tudjuk be személysiégfejlődésnek, efelől valóban nincs kétségem. Baloldali miniszterként, majd miniszterelnökként milliárdosnak lenni nem szégyen szerintem, bár valóban szórakoztató dolgokhoz tud vezetni. A legérdekesebbek viszont a különböző szerepek, amiket ugyanaz a személy tudott »eljátszani«. (...)

Főhősunk, az egykor laza menedzser, majd az »erős« vezető éhségsztrájkolni kezd. Alighanem Gandhi lebeghet szeme előtt. Ugyanakkor Mahatma Gandhi csendesen, békésen és következetesen küzdött kitűzött céljáért egész életében. Egy ilyen ember alighanem mindenkiben tiszteletet ébreszt. Gyurcsány viszont sokszorosan hitelét vesztetten ül le a Kossuth térre. Ahol méltóságát keresi, alighanem ott veszíti el végképp. Egy politikus túlél és az újraválasztásra készül, mivel így érheti el kitűzött politikai céljait, akármik is legyenek azok. Ugyanakkor vannak olyan pillanatok, amikor be kell látni: vesztettünk. Ezek azok a pillanatok, amikor feismerjük, hogy személyünk már nem tudja szolgálni a kitűzött célt többé. Manapság a baloldalon végletekig kiélezve adott a cél: leváltani az Orbán-kormányt. Ez érdemi program nélkül nehéz és kockázatos feladat. Gyurcsány Ferenc pedig képtelen felismerni, hogy a hőn áhított baloldali összefogásának pont ő maga a legfőbb akadálya.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. szeptember 12. 08:25
Gyurcsány nemes egyszerűséggel szétverte a baloldalt. Ez volt a feladata. /Megteremtette a maffializmust/. Ez is nagy ideggel jár, kérem!/
Zod
2012. szeptember 12. 08:02
Veled vagyunk Feri!! Én például egész éjjel nem ettem.
kisalex
2012. szeptember 11. 17:17
sőt, egy hétig hatalmas zabálással, piálással támogassuk a regisztráció tervét. így mutassuk meg, hogy tetszik a kormányzati terv....
olddoki
2012. szeptember 11. 17:10
Senkinek nem tűnt fel, hogy ez a firkiász, egy szót nem ejt arról, miért is éhségsztrájkol Gyurcsány. Azért, mert amit a közhazugság médiából nem tudhat meg a polgárok többsége, a választás előtti kötelező regisztrációval kapcsolatban, aktusát felkapja a média és így sokakhoz eljut az információ. Ettől még lehet utálni Gyurcsányt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!