Breiviknek meg kell halnia

2012. augusztus 28. 12:52

Nincs bocsánat a belső Breivik számára. Keresztre kell feszíteni, és hogy biztosra menjünk, még egy dárdát beleverni a szívébe.

2012. augusztus 28. 12:52
Balavány György
Balavány György
Balavány Poszt

Mivel visszakanyarodtunk a modern kor fenevad ideológiáihoz, a bennünk élő gyilkos könnyen talál magasabb célokat. Ilyen volt a liberális gondolat is a jakobinus terror idején, ilyen volt a kommunizmus a vörös-, az antikommunizmus a fehérterror idején. A keresztény gondolatot is lehet ilyenné tenni. Vazulnak, Koppánynak, Ajtonynak, sajnos, veszni kell. A Szenföld bitorlóinak veszni kell, a boszorkányoknak veszni kell, a reformátoroknak veszni kell, az anabaptistáknak, az ariánusoknak és az arminiánusoknak veszni kell. De Isten mindig az áldozat oldalán áll. Azért lett Krisztusban áldozattá –  akit »magasabb cél érdekében«, egy másik jeruzsálemi perben halálra ítéltek és kivégeztek – , hogy ezt megmutassa. A követőjének lenni azt jelenti: áldozattá válni, báránnyá a farkasok közt. A báránynak nincs foga és karma, a farkasnak van.

Ráadásul a farkasok azt hiszik, ők a jó fejek. Ma sehol sem üldözik intenzívebben a keresztényeket, mint az egyházban. Jézus megmondta előre: »mindaz, aki öldököl titeket, azt hiszi majd, hogy istentiszteletet cselekszik« (János 16, 2). Hiszi a magasabb eszmét. Ez szörnyűbb, mint az ösztönös gyilkolás, mikor azért ölsz, mert félsz, esetleg azért, mert zabálni vagy baszni akarsz; az olyan után ott állsz fázva, tudod, hogy vétkeztél, és csak akkor nyugszol meg, ha megkapod a büntetésed.  Az ilyen után meg azt mondod: a szent célért muszáj volt.

Szívszorító tragédia, mikor az ideológia-szülte gyűlölet elsodor embereket. De abszolút értelemben egyetlen áldozat létezik: a tökéletesen ártatlan, aki minden Breivíkségünket magára vette, hogy a bennünk élő Breivík is meghalhasson.  Nincs bocsánat a belső Breivík számára. Keresztre kell feszíteni, és hogy biztosra menjünk, még egy dárdát beleverni a szívébe. Különben ölni fog: talán csak szóban, talán csak egy odahúzott ikszben; gyorsan vagy lassan, de biztosan.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stefanovszky
2016. március 03. 23:30
Ez egy abnormális tipikus zsidó katyvasz.
morfondír
2016. március 03. 23:28
"Ilyen volt a liberális gondolat is a jakobinus terror idején..." Ma nem az?
packó_
2016. március 03. 23:27
Hogy lehet egy kereszténynek mondott embernek -a hit szerint bűntelen Jézus szenvedéséhez- hasonlítani egy tömeggyilkossal szembeni megítélést? Ennek az embernek nem az esze ment el, hanem a morálja.
magnamater
2012. szeptember 03. 00:04
A báránynak is van foga, pusztítja vele a füveket - Isten az életbe beleteremtette a halált is: egymást eszik a teremtmények, a gyilkosságtól nem lehet szabadulni: nem ölik meg a gyilkost, így halálra ítélik a lehetséges további áldozatait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!