Válasz dr. Frank Tibor nyílt levelére

2012. július 27. 10:17

Az pedig, hogy miért érezték úgy egyes tudósítók, hogy nekik egy másik beszédről kell beszámolniuk, mint ami elhangzott, érthetetlen.

2012. július 27. 10:17
Áder János
Köztársasági Elnöki Hivatal

Amiről tehát Ön beszél, és amit joggal sérelmez, arról szó sem volt beszédemben. Pont ellenkezőleg. Hálás vagyok Önnek, hogy levelében él a gyanúperrel: valójában nem én mondtam az Ön által sérelmezett mondatot, hanem egyes tudósítások költöttek olyan mondatokat beszédemhez, amelyeket azóta néhányan kitartóan próbálnak az én kontómra írni. Hogy miért is tesznek így egyes újságírók, publicisták és pártpolitikusok – figyelmetlenségből-e, felelőtlenségből, nemtörődömségből vagy pedig számításból –, azzal nem szeretnék foglalkozni. De abban biztos vagyok, hogy ebben az esetben sem a figyelmetlenség, sem a felelőtlenség, sem a nemtörődömség, sem a számítás nem helyénvaló és nem is megengedhető magatartás.

Magyarázkodnom mindezért nem nekem kell. Hogy mit mondtam és mit nem, bárki elolvashatja és ellenőrizheti többek között akár a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján is. Az pedig, hogy miért érezték úgy egyes tudósítók, hogy nekik egy másik beszédről kell beszámolniuk, mint ami elhangzott, azért is érthetetlen, mert munkatársaim közvetlenül a beszéd elhangzását követően annak betűhív leiratát minden sajtóorgánum rendelkezésére bocsátották. Ezért mind a mai napig bíztam abban, hogy lesz, aki bocsánatot kér a holocaust emlékét és a Wallenberg-emlékülés méltóságát bántó durva csúsztatásért, vagy legalább jelentkezik, hogy ő követte el hibát és helyreigazítja tévedését. Sajnálom, hogy nem így történt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2012. július 27. 14:13
Elfogadhatatlan, hogy a köztársasági elnök nyílt levelezésbe bocsátkozzon bárkivel is. Különösen érvényes ez akkor, ha egy külföldi magánszemély felelősségre vonja őt. ÁJ-nak Magyarország elnöke ként kell viselkednie, nem pedig külföldi személyek kiszolgálója ként!
states
2012. július 27. 13:19
Internácikkal, interfasisztákkal, értsd, balliberálisoknak hazudott politikusokkal és a médiacsöcselékükkel levelezésbe bocsátkozni, több, mint bűn, hiba.
Forsz
2012. július 27. 12:10
Kurvára unom a témát, de hát ezt nem lehet szó nélkül hagyni: "Horthy egész pályafutását a nyílt zsidóellenesség, és németbarátság övezte." Miért, szerinted mi kellett volna, hogy övezze?! Talán politikai csúcsszereplő létére szeretni kellett volna a zsidókat 15-20 évvel azok után, amit 1919. körül tettek az ország romlására?! Horthy - legyünk őszinték - még nagyon is méltányos volt ez ügyben az elvártakhoz és az európai trendhez képest. Horthy egész pályafutását német (osztrák) közegben élte le, az országcsonkítás némi korrigálása pedig elsősorban német közreműködés következménye volt. Nem lehet szemére hányni, hogy alapvetően német barát volt. Az volt, amíg ez az ország érdekét tekintve indokolt volt. Azonkívül. Lehet, hogy neked bűnös és büntetendő érzület nem szeretni a zsidókat, de nem ismerek olyan parancsot, kodifikált-, vagy erkölcsi törvényt, amely ezt tiltaná. Még Izraelben sem!
korona
2012. július 27. 11:12
Akárhogy , a beszéd gusztustalanul nyalonc megnyilvánulás volt. Áder csak a MAGA nevében nyiltkozzon, mert nem az én véleményemet tolmácsolta a zsidó Wallenberg istenítésekor ott Izraelben! Ez már nem a kommunizmus, amikor egy párttitkár ellátogat a "testvéri" országba, ahol tolmácsolta az "egész nép" "örökkétartó szeretetét, imádatát, teljes elkötelezettségét" az illető másik párttitkárhoz intézett, nyilvánosságnak szánt parancsszerű beszédében. Sokan még mindig a kommunista múltban élnek, ahol a nyalás erény volt, így ez az elnök is. Gusztustalan! A magyar nemzet 96,96%-a NEM szerti a zsidókat, se ezeket, se az izraelieket, se a világ zsidójait. Tehát az államelnök összevissza hazudozott a "nép" érzelmeiről, véleményéről. A Wallenberg meg anno HASZNOT húzott a ténykedéséből, másrészt törvényellenes dolgot követett el a Svédország ellen, amelynek megbízottja volt. De ezt csak úgy mellékesen említem. Ne látogassanak a reszim funkcionáriusai Izraelbe, mert, ha ennek hírét halljuk, a rosszullét kerülget bennünket. Úgy tájékozódtam, hogy természeti kincseink közül a vizünket már eladták. Áder izraeli látogatása nagyon emlékeztetett Kádár elvtárs vagy Rákosi elvtárs moszkvai látogatásaihoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!