Szoborsorsok

2012. június 30. 10:53

Honfitársak, építsük meg közadakozásból Esterházy János gróf eszméltető emlékművét!

2012. június 30. 10:53
Makkai Béla
Magyar Hírlap

S ezért sem mehetünk el Raul Wallenberg meggyalázott szobra mellett hangtalan! Mert ha ő, magyar honfitársaink százainak megmentője, a német és szovjet despotizmus üldözöttje, a vértanú nem fér el közterünkön és a lelkünkben háborítatlan megbecsülésben, akkor hogyan is akarnánk magyar hasonmását, Esterházy János grófot kiszabadítani az álnok megbélyegzés és hűtlen feled(tet)és fogságából? Márpedig ideje volna! (...)

Ha szülőföldjén még homlokán is a nacionalista kommunisták gyűlöletbélyege, a Jad Vasem Intézet már az életmentő bátrak között tartja számon, s 2009-ben, elnyerte a lengyel államfő Polonia Restituta kitüntetését. De rehabilitálták már Oroszországban is. Most – bármi nehéz (?!) – szlovák és cseh szomszédainkon a sor!

 

Nem méltó tiszteletre, könyörületre ez a nép, sem a Mindenható áldására, míg cinkosok és kalandorok után meg nem teremti a dolgos, helytálló, igaz emberek kultuszát. Amit nem fog sem cinóber festék, sem alantas ármánykodás! Sem pedig a nemzet puhány amnéziája… Honfitársak, építsük meg közadakozásból Esterházy János gróf eszméltető emlékművét! Hogy itthon és a nagyvilágban mindenki lássa: az ő áldozatos élete példájára szétszaggatva, vesztegzár alatt is fel tudunk nőni – egyénenként és nemzetként is – új, közös csatákra, munkálkodásra. (Kihívó és kátyú, kaptató épp elég van!)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2012. július 01. 11:38
Ki vagy mi a szar ez a Jad Vashem ?Valami Mózes-féle kőtáblával?Ki nem tojja le, hogy kit tart ő hősnek?Az a lényeg magyarok mi kit tartunk annak.Nemá hogy ez is Tel Tel-Avivban dőljön el!
Erik a Narancs
2012. június 30. 18:00
"Ha szülőföldjén még homlokán is a nacionalista kommunisták gyűlöletbélyege, a Jad Vasem Intézet már az életmentő bátrak között tartja számon, s 2009-ben..." 1/ Esterhazy Janossal nem szlovak kommunistaknak van baja, hanem ugy altalaban a szlovakok egy reszenek, akik kozt vannak nagy szamban kommunistak es antikommunistak egyarant. 2/ Esterhazy Janost a Jad Vasem Intezet nem tartja szamon az eletmento batrak kozott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!