Tényleg olyan béna szám-e a székely himnusz?

2012. május 22. 21:38

Semjén jobb napjain világszínvonalon tud ficózni, komcsizni vagy liberálisozni, de most ihlet nélkül darált le pár életrajzi adatot.

2012. május 22. 21:38
Szily László
Szily László
Index

„Volt időm körülnézni és megállapítani, hogy mostanra kialakult a Fidesz-korszak nyilvános ünnepségeinek öltözködési kánonja. Bármi legyen a téma vagy helyszín, a tömeg összetétele mindig ugyanaz: 5-10 százalék bocskais, 88-93 százalék ájtatos arcú kosztümös/öltönyös és 2 százalék szabadon választott fantáziajelmezes. Utóbbiakat most a Pro Concordata Ordem Populorum Internationale köpönyeges lovagjai képviselték. Az MSZP alatt sokkal rosszabb volt, mert a megélhetési baloldalon elenyésző a jelmezesek mennyisége.

Végre jött a fő szám, Semjén beszéde, de hiába a csibészes mosolyú, tapasztalt (és máskor szenvedélyes) előadó, a produkció ezúttal meglehetősen laposra sikerült. Az volt Semjén pechje, hogy a szövegírójához hasonlóan én is tegnap néztem meg a Wikipedián a Mihalik-szócikket. 24 órán belül másodikra már untam. A miniszterelnök-helyettes jobb napjain világszínvonalon tud ficózni, komcsizni vagy liberálisozni, de most ihlet nélkül darált le pár életrajzi adatot, amihez nagyjából annyit tett hozzá sajátból, hogy a Székely Himnusz éneklése annak idején a szocialista rendszerrel szembeni ellenállás szimbóluma volt. Ami egyébként igaz.

Akik a nyolcvanas évek közepén az ünnepi mise után kicsit borzongva énekelték a Székely Himnuszt, kábé ugyanarra gondoltak közben, mint akik a CPG-koncerten ordították, hogy »rohadt büdös kommunista banda / Mér nincsenek ezek felakasztva«. Vicces lett volna, ha néha dalt cserélnek, de ilyesmi tudtommal sajnos sohasem történt, a Horváth Mihály téri plébániatemplomban tutira nem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. május 23. 20:18
Elolvastam a teljes cikket... Véleményem szerint ez a magyar újságírás szégyene,és mindemellett jól szemlélteti azt a cinizmust,és lenézést,amit a metszettfarkú belvárosi ficsúrok,manapság megengedhetnek maguknak! A Székely himnusz,ahogy a magyar himnusz is vitán felül áll.. Egy himnusznak kijár a tisztelet...Nem lehet kritika, bírálat tárgya.. Ha ez a melírozott hajú Zohan elmenne Új Guineába ,és ott egy farokcsörgető törzsnél megengedné ezt a stílust magának, könnyen lehet hogy rákefélne..nem is kicsit,hanem nagyon.. Ezért azt mondom,hogy nem kell visszaélni azzal,hogy a székelyhimnuszt jóravaló ,jóhiszemű emberek éneklik,ezen a kontinensen... Attól,hogy a fejzsugorítás terhe nem fenyeget, még nem kell elpofátlanodni...
Csajtorján
2012. május 23. 18:05
Zseniális cikk! :)
gentry
2012. május 23. 10:39
"Akik a nyolcvanas évek közepén az ünnepi mise után kicsit borzongva énekelték a Székely Himnuszt, kábé ugyanarra gondoltak közben, mint akik a CPG-koncerten ordították, hogy »rohadt büdös kommunista banda / Mér nincsenek ezek felakasztva«. Vicces lett volna, ha néha dalt cserélnek, de ilyesmi tudtommal sajnos sohasem történt" --- Ez mennyire igaz!
imres
2012. május 23. 09:04
"Tényleg olyan béna szám-e a székely himnusz?" A cikket nem vagyok hajlandó elolvasni, de a címhez egy megjegyzés. Ízlésekről úriember nem vitatkozik. Azt hiszem, ez mindent elmond Szily elvtársról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!