Kedves autós, nem miattam nem tudsz haladni!

2012. május 29. 12:17

Kedves autós közlekedőtársam, nem miattam nem tudsz haladni, hanem a többi autó miatt.

2012. május 29. 12:17
Kisember
Kisember blogja

Kedves autós közlekedőtársam!

Tudom, sokszor lassítani vagy kénytelen, ha előtted megyek, de hidd el, ez nem miattam van. Az egyirányú utcákban mindenhol lenne hely, hogy elférj mellettem, ha a többi autó nem foglalná el az út szélességének legalább kétharmadát. Vígan és biztonságosan elmehetnél mellettem, ha nem kellene az út közepén mennem, mert a parkoló autók miatt nincs még 40 centi.

Ha egy kétszer kétsávos úton, mint például a Nagykörút, le kell lassítanod a külső sávban, mert előtted megyek, az nem miattam van. Az azért van, mert olyan sok autó megy a belső sávban, hogy te nem tudsz kisorolni. Én csak egy pici helyet foglalok el, ellentétben a többi rengeteg autóval, akik egy egész párhuzamos sávot megtöltenek.

Ha egy kétszer egysávos út keskeny ahhoz, hogy elférj mellettem, hidd el, nem miattam mész lassan. Ha például a Lánchídon megyek át (ami valld be, szép teljesítmény tőlem, mert emelkedik és én ennek ellenére általában igyekszem tartani a tempómat) és te beszorulsz mögém, nem azért tart fél perccel tovább az utad, mert én előtted vagyok, hanem mert a szembesávban annyi autó áll/megy, hogy tőlük nem tudsz még 40 centit sem balra áthúzódni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feketestucni
2012. június 06. 17:03
Autós nem tud haladni? Én nem tudok tőlük. Még a járdára is fel kényszerülök mert annyian vannak.
Soma
2012. június 06. 16:45
A kedves autós tényleg nem miattad nem tud haladni! Nincsenek normális utak és drága a benzin!
wartog
2012. június 05. 21:39
A közlekedési morál egyszerűen nem létezik.Rendszeresen igyekszem mindent betartani amit csak a kresz előír, de sajna egyedül vagyok, úgy tűnik.A körforgalmakban egyszerűen nem indexel kifelé senki, így nem tudom kitalálni, a bunkó mi a faxt akar.De mennyire tipikus,hogy beállok a multi parkolóba a kicsi meg a pici gyerekemmel és a gyerekes parkolóhelyeket mind elfoglalták. No nem gyerekesek mondanom sem kell.Ha dugó van, lehetne alkalmazni a nyugati példát, a zippzár szerű befűző módszert, akkor mindenki tudna kicsit haladni, de a bunkó sofőr nem engedi, mert ő, csak ő van a világon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!