Kisebbségben narancsországban

2012. május 30. 17:32

Kisebbségi vagyok, mert nem értek egyet azzal, ahogyan Orbán Viktor az Európai Uniót hazánk ellenségévé teszi.

2012. május 30. 17:32
demokrata
Demokrata.neobase

„Bár nem vagyok se nemzetiségi, sem cigány származású, mégis kisebbséginek érzem magam a saját hazámban, a mai Magyarországon, most, itt, 2012-ben! Kisebbségi vagyok, mert a többséggel ellentétben én nem értek egyet kormányunk és parlamentünk működésével, a megszülető törvényekkel, az adó-, gazdaság-, és szociálpolitikával, és a kormánypártok tevékenységével. Kisebbségi vagyok, mert én nem fogadom el, hogy a demokráciát nacionalista dogmákkal, a rossz irányba mutató gazdaságpolitikát meg populista hazugságokkal helyettesítsék. Kisebbségi vagyok, mert felháborodással figyelem a rendszerváltáskor létrehozott demokratikus intézményrendszer teljes szétverését, és a társadalmi felhatalmazás nélkül létrehozott antidemokratikus alkotmány nemzetünkre kényszerítését.Kisebbségi vagyok, mert nem tetszik, hogy a kormányzat ugyanannyi adóhányadot követel a szegénységi küszöb alatt tengődő, minimálbérnél is kevesebb jövedelmekből boldogulni próbáló magyar családoktól, mint a milliárdos csalóktól, oligarcháktól, »nyakkendős szélhámosoktól«, jogtalan végkielégítésekből megtollasodott gazemberektől.

Kisebbségi vagyok, mert nem értek egyet a szegény-ellenes állami rendelkezésekkel, a kisvállalkozói szféra tönkretételével, a közmunkások rabszolgákként történő dolgoztatásával és teljes kihasználásával. Kisebbségi vagyok, mert felháborít, hogy a Fidesz saját szavazóit is becsapva a 2010-es adócsökkentési ígéretei ellenére 22 új adót vezetett be. Kisebbségi vagyok, mert nem értek egyet a kormányzat oktatáspolitikájával, a továbbtanulás lehetőségének csökkentésével, a felsőoktatási keretszámok drasztikus redukálásával, és így a diplomaszerzés ellehetetlenítésével. Kisebbségi vagyok, mert mérhetetlenül felháborít, hogy a kormány az új munka törvénykönyvével éppen a legnehezebben boldoguló, bérből-fizetésből élők jogait csorbítja a legjobban, a munkáltatókra bízva a kiadható szabadságok és próbaidő hosszát, a táppénz alatti felmondás lehetőségét, a délutáni pótlék elvételét, az éjszakai műszakpótlék megkurtítását, és az általános munkavállalói jogok lecsökkentését. Kisebbségi vagyok, mert számomra tűrhetetlen a sajtószabadság megszüntetése és az amit a hatalom a Klubrádióval művel.

Kisebbségi vagyok, mert megdöbbent, hogy a modern kori Európában lehetséges olyan választójogi törvényt alkotni, mely egyetlen párt számára tudja biztosítani az újraválasztás lehetőségét. Kisebbségi vagyok, mert számomra elfogadhatatlan, hogy országom parlamentjét a Fidesz bábszínházzá degradálja, melyben központi pártirányítással szavazógépekké lefokozott képviselők a népvezér akaratát megvalósítva, egy antidemokratikus házszabály segítségével valódi megvitatás nélkül tudjanak törvényeket alkotni. Kisebbségi vagyok, mert nem értek egyet azzal, ahogyan Orbán Viktor az Európai Uniót hazánk ellenségévé teszi, és azzal, ahogyan Strasbourgban és Brüsszelben viselkedik. Kisebbségi vagyok, mert felháborít az, hogy az állam Horthy Miklósnak akar szobrot emelni, miközben Károlyi Mihály szobrát meg lebontatja. Kisebbségi vagyok, mert nem tetszik, hogy hazámban egyre erősebb az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a kirekesztés, és hogy mindezt a kormány tétlenül nézi, sőt jó kapcsolatokat épít ki a szélsőjobboldallal. Kisebbségi vagyok, mert nem tudom elfogadni, hogy az állam egységét szimbolizáló köztársasági elnöki posztot sorozatban pártkatonákkal töltetik be. Kisebbségi vagyok, mert nálam nem fér bele a jogállamiságba a visszamenőleges hatállyal történő törvényalkotás. Kisebbségi vagyok, mert nem tetszik az, amilyenné hazámat tették, miközben ez az ország az enyém is, és mindannyiunké! Kisebbségi vagyok … és ez nem rám nézve szégyen!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2012. május 31. 11:30
szerzőkém, huzz a pecsába jaffasztánba ,ott a maceszgombócok között elvegetálhatsz kibucgyöngye..DDDDD
enes
2012. május 31. 10:10
Az EU ránk erőltette az ivóvíz arzén tartalom határértékét, mert ők zabalják a tengeri halat ( "sok" benne az arzén, míg a magyarok nem zabálják ). Rámegy a gatyánk. Vagy a keletiek megsegítésének álcázva Brüsszel támogatja a nyugati fővállakozókat = arzénmentesítési technológia. ) Az EU ránk erőltette a számunkra fordított dátumozást, eszükbe sem jutott, hogy a magyarul is rajta lehetne. ( A lisszabon diktátumban nincs valami, ami alapján támadható lenne? ) Az EU akarva nem akarva a nemzeteket számolja fel. Nem feltétlen tudatos gazemberségből. Egyszerűen így működik. Barroso meg a többi miért angolul ( a világ legnagyobb rablóinak nyelvén ) beszél? Ne jöjjön el az idő, mikor a brüsszeli pénzügyminiszter eldönti, hogy a magyar nyelvet már úgyis kevesen beszélik, meg rájuk erőltettük az angolt, minek fordítsunk pénzt a magyar nyelvű oktatásra! Ezért sem akarok közös brüsszeli pénzügyminisztert! ( Valamilyen ok miatt a cseheknek sem tetszik a "közös" miniszter. ) Az osztrák korszakban a magyar szóra ideküldött osztrák gyerek tanult magyarul. Ha jól tudom Jókai Grácban ( így írták, mondták ) tanult német szót. Most az ideküldött rabszolgahajcsárnak eszébe sem jut, hogy magyarul tanuljon. Magyar többségű Magyarországot akarok! Ahogy Antall mondta:keresztény Magyarországot akartam. Für Lajos így mondta volna: keresztyén Magyarországot akartam. Az egyik ismert balodali firkász írta:...ósdi a szuverenitás. Akkor ismét: Magyar többségű Magyarországot akarok!
öszödibeszéd
2012. május 31. 07:26
"Kisebbségi vagyok, mert nem értek egyet azzal, ahogyan Orbán Viktor az Európai Uniót hazánk ellenségévé teszi." Figyelj, egyetlen apróság: hazánk ellenségévé az EU-t nem Orbán Viktor teszi, hanem a hazai baloldal és teljes eltartott klientúrája: újságírók, lefizetett filozófusok, körmönfont írók. Abba kellene hagyni a sok mocskolódást Európa felé, "kedves" baloldali kisebbségek!
Bisque Béla
2012. május 30. 22:03
"most, itt, 2012-ben! Kisebbségi vagyok, mert a többséggel ellentétben én nem értek egyet kormányunk és parlamentünk működésével" Na itt a bibi! Kisebbségben vagy és a döntő többség szarik a szádba! Mert a döntő többség mást akar , mint a trónjától megfosztott , elszámoltatásától és lebukásától rettegő kisebbség. Ez a demokrácia.........ha már ezt a szart akartátok. Vagy az csak addig érdekel, míg ti vagytok összecsalt többségben? A 4/5-ös többség ezt akarja, úgyhogy ez lesz, ha a fejed tetejére álltok mind a tízen akkor is. Húzz a helyedre névtelen klubrádiós szar!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!