A levert puccskísérlet

2012. február 06. 13:11

A globális világot képviselő vagy abban föloldódott értelmiség külföldi és hazai közhangulatot hiszterizáló puccsát sikerült leverni. Méghozzá pusztán kommunikációs eszközökkel.

2012. február 06. 13:11
Borókai Gábor
Heti Válasz

„Mindenekelőtt Orbán Viktor világos üzeneteket higgadtan közvetítő európai parlamenti szereplése és sajtótájékoztatója hatott megnyugtatóan az egyre bizalmatlanabb és idegesebb piaci szereplőkre, s rajtuk keresztül a forint árfolyamára. A kormányfő érzékeltette, hogy nem azért akar megállapodásra jutni az Európai Bizottsággal és az IMF-fel, hogy az így elérhető olcsóbb pénzekből könnyű létet finanszírozzon híveinek, hanem hogy az átalakított Magyarország kitörhessen az adósságcsapdából, és a saját lábára tudjon állni. A békemenet pedig megmutatta, hogy a kormány hazai támogatottsága a terjesztett hírekkel szemben – továbbra is tekintélyes.

A két esemény gyakorlatilag felszántotta és sóval behintette azt a terepet, amelyen az ellenzék által táplált gyors kormányváltó remények kezdtek kisarjadni.

Leegyszerűsítve azt is írhatom, hogy a globális világot képviselő vagy abban föloldódott értelmiség külföldi és hazai közhangulatot hiszterizáló puccsát sikerült leverni. Méghozzá pusztán kommunikációs eszközökkel. (Merthogy közben a való életben semmi sem történt.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. február 07. 09:36
orvost ennek a szerencsétlennek
=nessuno=
2012. február 06. 23:35
Ezek a győzelmi jelentések...akár a korai 50-es évek.:( Nem egyszerűbb lett volna az élet, ha kezdettől együttműködünk az EU-val...ha nem játszuk el a befektetői bizalmat stb.?
Soma
2012. február 06. 20:03
Azt gondolom, nekünk két esélyünk van. Az egyik, hogy bízunk önmagunkban, képesek leszünk túlélni . A másik ugyanaz, mint az első. A tőke és a tőkés nem viccel.
vodkafon
2012. február 06. 18:36
Nyalonc Borókai! Viktornak nagy kötés van a fején a sok a fal közeli élménytöl. Bóvli,Matolcsy,elszállt malév,elcsórt manyup,kevesebb fizu:hát ez a magyar Kányaán!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!