Haverunk a kalauz

2011. december 14. 08:44

A blicceléssel magunkat károsítjuk. Ha többen vennénk jegyet, akkor kevesebb lenne a BKV hiánya, kevesebbet kellene a költségvetésnek az adófizetők pénzéből kipótolni.

2011. december 14. 08:44
Föld S. Péter
Metropol
„A BKV ismét feltalálta a kalauzt, fiatalabbak kedvéért: a jegyellenőrt. Valaha elismert foglalkozás volt kalauznak lenni.

Lyukasztója volt, sapkája, még tekintélye is valamennyi – később ez a tevékenység, a főváros járatain leg­alábbis, kiment a divatból. Idővel azután egyre több lett a bliccelő, nem szeretünk fizetni az utazásért, és ezzel milliárdos károkat okozunk a közlekedési vállalatnak. Vagyis magunknak, adófizetőknek, hiszen a BKV-t mi, adófizetők tartjuk el.

A blicceléssel tehát magunkat károsítjuk. Ha többen vennénk jegyet, akkor kevesebb lenne a BKV hiánya, kevesebbet kellene a költségvetésnek az adófizetők pénzéből kipótolni. Így lenne logikus, ám ennek felismeréséhez szemléletváltásra lenne szükség, ami köztudottan nem megy egyik napról a másikra. Sőt, mostanában mintha sehogyan sem menne: nyilván a gazdasági válságból következő elszegényedés is tehet arról, hogy a korábbinál is kevesebben vesznek jegyet.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OmegaMale
2011. december 14. 11:18
"A blicceléssel magunkat károsítjuk. Ha többen vennénk jegyet, akkor kevesebb lenne a BKV hiánya, kevesebbet kellene a költségvetésnek az adófizetők pénzéből kipótolni. " Extrapoláld ezt a témát az adófizetőkre és akkor megint eggyel okosabb leszel.
kalasnyikov
2011. december 14. 11:03
ki cipelte ide ezt a fasszopó ,horpadthomloku nolos maceszgombócot??De ,ha már itt van érdemes provokálni ezt a sajtópatkányt. Most,hogy a birák minőségi változásokon esnek majd keresztül, remélem föld.s.pétert hamar megtalálják majd a btk egy sor törvényhelyének folyamatos megsértésében. Hajrá peti, csak igy tovább...DDDD
balbako_
2011. december 14. 10:52
Összesen hány milliárdot loptak el az elvtársaid a BKV-tól? Mennyit markoltak fel végkielégítésként? Mennyi előnytelen szerződést kötöttek? Ha ezeket összeadjuk és egy összegben visszafizetnék, 5Ft-ért utazhatnánk. (És tán nem is lenne annyi szegény ember).
Obulus
2011. december 14. 10:09
Ez nem szeretet vagy nem szeretet kérdése. Tiszta feltételeket kell teremteni, csökkenteni a bliccelés lehetőségét. És befejezni a BKV-nél a közpénzek lenyúlását. Nemrégiben egy nagy csapat BKV-s utazott egy tengerparti nyaralóhelyre, hivatalosan a mozgólépcsők külföldi tanulmányozására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!