„Románbűnözés” és képmutatás

2011. szeptember 13. 17:04

Nyilván Claude Guéant-nak is lenne egy-két szava magyar kollégájához, ha a Sziget idején az elviselhetetlen „franciabűnözésre” hivatkozva minden franciát megbélyegeznének.

2011. szeptember 13. 17:04
Ablonczy Bálint
Heti Válasz

„Claude Guéant francia belügyminiszter »románbűnözésről« beszélt. Felemlegette, hogy a Párizsban bíróság elé álló köztörvényesek tíz százaléka román állampolgár, s utóbbiak fele még kiskorú. Ezért a politikus - baloldali pártok és jogvédő szervezetek bírálatától kísérve - a világ legelegánsabb sétálóutcáján betiltatja a koldulást, hazatoloncoltatja a kiskorú bűnelkövetőket Bukarestbe és kemény fellépést ígért.(...)

Aki még mindig úgy érzi, az ég világon semmi baj a »cigány- és románbűnözéssel«, annak egy próbát ajánlok: vajon milyen érzésekkel szemlélte a nyolcvanas évek végén a bécsi Mariahilfer Strasse boltjain a »Magyar, ne lopj!« feliratot? Ugye felháborodott azon, hogy néhány enyveskezű honfitársa miatt őt, a tisztességes polgárt is megbélyegzik?

Nyilván Claude Guéant-nak is lenne egy-két szava magyar kollégájához, ha a budapesti Sziget Fesztivál idején az elviselhetetlen »franciabűnözésre« hivatkozva minden franciát megbélyegeznének az óbudai bevásárlóközpontokban. Pusztán azért, mert azokban rendszeresen randalíroznak toprongyos, ápolatlan, és kokira szivornyázott gall fiatalok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2011. szeptember 14. 08:18
Kedves Szerző! Igaza van. De a bevezetője ilyesztő. Ugyanis a romagyilkosságokkal kapcsolatosan tapasztalt közönyön kívül, azért az is fura, hogy Ön a "bűnözésre berendezkedett alja roma figurák tobzódásáról, a szétesett közbiztonság okairól, a cigány-magyar együttélés problémáiról beszélőket" "rasszistázással, fasisztázással" megbélyegzőkkel SZEMBEN fejti ki a francia esettel kapcsolatos ellenérzéseit. Mintha NEM értené, hogy, ha fasisztának nem is, de fasiszta indulatot KIVÁLTÓNAK nyugodtan minősíthető a szocialista pártállású miskolci rendőrparancsnok tárgyilagossággal nyilvánosságra hozott helyi tapasztalati "statisztikája". De hát mit nem mondok. EZT itt a HV-nál TÉNYLEG nem értik...(A HV fórumáról)
wartog
2011. szeptember 14. 05:12
Azok a bizonyos romániai romatelepek nem nagyon öregbítik a civilizált világképet.A szlovákiai sem.A Magyar sem.Folyamatosan rajzanak ki a civilizált Európába.Nem Román sztem ez a sáskahad, bár azok sem túl einsteini társaság.Mit lehet tenni?Ezekkel? Semmit.Az emberiség kihal így is úgy is, csak így kicsit hamarabb.Ezek orkok.Akkor lesz balhé igazán, ha mondjuk 5 éven belül leáll a Golf áram és megkezdődik az eljegesedés, ennivaló nem lesz, és el kell osztani egy kiló kenyeret.Kinek adod, a saját gyerekednek vagy a cigánynak?
Finale*
2011. szeptember 13. 19:53
Europaban
csi
2011. szeptember 13. 18:19
"Mariahilfer Strasse boltjain a »Magyar, ne lopj!« feliratot? Ugye felháborodott azon, hogy néhány enyveskezű honfitársa miatt őt, a tisztességes polgárt is megbélyegzik?" Nem, nem háborodtam fel. Inkább szégyelltem honfitársaimat. És itt ki is csorbul Bálint gondolatmenete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!