Futball-matematika

2011. szeptember 08. 16:12

Mi, kisemberek nem milliárdokban számolunk, a mi kis agyunkba csak néhány százalékos adó- és áremelések férnek bele.

2011. szeptember 08. 16:12
Kiss László
Magyar Hírlap

„Elég csak elverni a svédeket, otthonukban lealázni a moldovaiakat, s lám, máris Ria-Ria-Hungáriázik az egész ország, Rudolf Gergely-matematikakörök alakulnak, és cserkészcsapatok veszik fel Vanczák Vili nevét. Feledünk minden bút, bánatot, megaláztatást, Marseille-t és Mexikót, Belgrádot és Irapuatót, úgy teszünk, mintha még mindig Puskásék kábítanák a világot, és három forint lenne egy kiló félbarna kenyér.

Kit érdekel már a GDP – megjegyzem, néhány nagyfejűn kívül eddig sem sokan bajmolódtak vele –, az államadósság-csökkentés és társaik? Mi, kisemberek nem milliárdokban számolunk, a mi kis agyunkba csak néhány százalékos adó- és áremelések férnek bele. Sárga csekkek, fizetési felszólítások, munkanélküliség és áramkikapcsolás.

Hát ez most jól jött nekünk, az áremelések helyett megint itt van nekünk a futball. A magyar. Az jár a fejünkben. A magyar futball, amelyben jó sokáig mertünk kicsik lenni. Meg még kisebbek. Már alig látszottunk. Nem, nem, most sem vagyunk nagyok. Sőt igazából közepesek sem, de végre van valami, aminek örülhetünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csadtoselemér
2011. szeptember 08. 20:51
Egyébként pedig Kiss László cikkének mondanivalóját érteni kellene mindenkinek. Csak hát ehhez persze egy kis értelmi és érzelmi IQ-val is fel kellene vérteződni. Kár, hogy menet közben nem lehet, vagy van ilyen tulajdonságunk, vagy nincs.
csadtoselemér
2011. szeptember 08. 20:48
Hűha, itt úgy látom mindenki minimum egy Lobanovszkij.... Csak azt nem értem, hogy tudta ez a béna, iksz-, és kacsalábú, futball ellen beoltott csapat megverni a svédeket. Akkor ők milyenek? Ez a magyar mentalitás, az outsiderek úgy tudják osztani névtelenül az észt, mintha valamikor is egyetlen komoly tétmeccsen pályára léptek volna. Pedig labdaszedőnek sem engedték őket a gyep közelébe... Dicsérni kell most a csapatot, persze önmérséklettel, hiszen látszik az egység és vannak eredmények is. És ez hihetetlenül fontos dolog.
freehckr
2011. szeptember 08. 16:30
Azért ezt a színtelen-szagtalan játékunkat ami most van, még nem kellene az egekig dicsérni. A svédek ellen szerencsénk volt, a moldávok ellen meg hoztuk a kötelezőt. Egyébként pedig olyan amatőr hibákkal játszanak a játékosaink, ami ezen a szinten megengedhetetlen. Most persze tekintsünk el attól, hogy nem is olyan rég még a kötelezőt sem sikerült hozni... :) Majd meglátjuk a finnek elleni meccset, mindezek után ott is kötelező lenne a három pontot megszerezni. Ha ezt behúztuk, akkor feledem majd, hogy esetleg csak szerencse szériánk van, és elgondolkodom azon, hogy ez a suta játék amit nyújtanak a srácok talán tényleg eredményes... még akkor is, ha egyébként borzasztóan idegesítő. :)
kukagyerek
2011. szeptember 08. 16:27
"de végre van valami, aminek örülhetünk." Ha, megnézted volna tegnap a Fradi - Pécs "liga kupa" meccset, nem örömködnél fölöslegesen. A szánalmastól is szánalmasabb volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!