Petőfi hajtincse és az áltörténelem

2011. július 13. 13:59

Az alternatív valóságban természetesen minden hivatalos történetíró és történelemkönyv hazudik, kivétel nélkül.

2011. július 13. 13:59
Tallián Miklós
Komment.hu

„Csak hogy mindenkinek egyértelmű legyen, miről van szó: a Megamorv Petőfi Bizottság 1989-ben Szibériában folytatott ásatásai során egy csontvázat talált, amely szerintük Petőfi Sándoré, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és az összes komoly Petőfi-kutató szerint nem, ráadásul egy amerikai laboratórium DNS-vizsgálata szerint a csontváz nőé. Az eredményekbe azonban a bizottság és támogatói nem nyugodtak bele, és a leletet most a Szendrey Júlia hagyatékából az Akadémiához került hajtincsekkel akarják összevetni. (...)

Ebben az alternatív valóságban természetesen minden hivatalos történetíró és történelemkönyv hazudik, kivétel nélkül. Ez persze - elméletileg - lehetséges, és nem árt erős kritikával figyelni a tudományos szervezetek működését. Itt azonban nincsen óriási anyagi motiváció, hiszen sem Petőfi szibériai életének eltitkolása, sem a magyar történelem más meghamisítása nem jár óriási profittal. Nem lehet belőle dollármilliárdos terméket eladni, és nem lehet dollármilliárdos állami finanszírozású kutatóprogramokat sem indítani a témában. Továbbá tényleg semmilyen kézzelfogható bizonyíték (lelet, feljegyzés, hiteles dokumentum) nem mutat arra, hogy a hagyományos történetírás hazudna. És ami kevéssé dokumentálható, de legalább ilyen fontos: a téma szakértői szigorúan négy fal közt elhangzó magánbeszélgetésekben sem fejezik ki kételyeiket a »hivatalos« elméletekkel szemben. Az alternatív világok alkotóit ez azonban nem zavarja, jellemzően szélesebb köröket érintő összeesküvés-elméleteket alkotnak, amelyek aztán egyre terebélyesebbek lesznek, és összeérnek a többi történelmi, természettudományos, politikai, közgazdaságtani összeesküvés-elmélettel. Nem kell hozzá sok, hogy kialakuljon egy tökéletesen koherens, ám tökéletesen téves világkép, ahol például egyszerre lehet Jézus ősmagyar pogány és keresztény. Vagyis előbb-utóbb eljutnak arra a szintre, hogy a nem ebben felnövők számára nyilvánvaló lesz a valósággal való összeegyeztethetetlenség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syr Wullam
2011. augusztus 05. 22:00
http://www.mtak.hu/index.php?name=h_1_4#h138
magnamater
2011. július 14. 10:53
Nincs szükség " óriási anyagi motivációra".Lélektani hadviselés mindég is volt, elég csúnyán is éltek vele, ha egy népet meg kellett alázni! Tiszta vizet kell önteni a pohárba, el kell végezni a DNS összehasonlítást -ez mindkét fél érdeke, hívőké, hitetleneké egyaránt! Nagyon is hihető, amikor Petőfit elfogták az oroszok, kitörő életösztöne azonnal felidézte benne a gyeermekkorában okvetlenűl használt szláv szavakat. Ha az oroszokkal valaki tudott beszélni, már félig nyert ügye volt, vagyis nem ölték meg, csak fogságba hurcolták, Szibériába, ahonnan nehéz lett volna megszöknie. Az viszont elég valószínűtéen, hogy sem az oroszok, sem a magyar kutatócsoport közt ne lett volna olyan ember, aki meg tudja különböztetni a férfi és női csontvázat. Ha a magyar "hívatalos" rudósok annyira biztosak a dolgukban, miért tiltakoznak a vizsgálat ellen?
zolka50
2011. július 13. 21:43
"Én szóltam..." Én meg szólok, hogy KUSSOLJÁL djuice-os hülye gyerek!
GY. F.űegér
2011. július 13. 21:32
Pszt! Tudtátok, hogy EZ NEM AZ "IGAZI" MANDINER? Én szóltam!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!