Most múlik pontosan

2011. június 16. 12:57

Valahol valaki lelkesebb volt, mint amilyen művelt, felfedezte a Ludovikát, és közszolgálati egyetemet álmodott belé

2011. június 16. 12:57
N. Kósa Judit
NOL

„Hogy csak a Természettudományi Múzeum példájánál maradjunk: hiába tudjuk, hogy az utókor az eszement döntések iskolapéldájaként fogja számon tartani a két évszázados közgyűjtemény felszámolását, a beletörődés több mint célszerű. Még akkor is, ha sejtjük, hogy nagyjából így történhetett: valahol valaki lelkesebb volt, mint amilyen művelt, így abbéli igyekezetében, hogy újabb Horthy-nosztalgiát idéző intézményt támasszon fel, felfedezte a Ludovikát, és közszolgálati egyetemet álmodott belé, nem tudván, hogy a főépület kissé kopottas falai mögött és alatt van egy komplett múzeum. Egy korszerű, európai hírű gyűjtemény, amelynek kialakítására csaknem húsz év alatt több mint tízmilliárd forintot költöttek az adófizetők.

Boldogabb országokban egy ilyen múzeum a kulturális kormányzat büszkesége lenne. Normálisabb országokban az a slapaj, akinek ez a marhaság eszébe jutott, rádöbbenve, hogy mit tervezett, csak annyit mondana, hogy renonsz, és hagyná a Természettudományit békén.

Hogy mi lesz nálunk? Egy év tanulságai mutatják, hogy a muzeológusok szépen összecsomagolják azt a pár millió ezt meg azt, és elviszik valahová, hogy a rendőrök meg katonák és még sokan mások nyugodtan tanulhassanak a jobboldali ethosz fellegvárában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
advocaat
2011. június 17. 15:36
A LUDOVIKA N E M Múzeumnak épült: a zsidó vörösterroristák tették azzá! Legyen ismét az, aminek épült. De például a Lipótmező is legyen ismét az.... Aprópopó: tudtátok, hogy HAJSZÁLON MÚLT Horthy Kormányzósága, ugyanis képben volt BÁRÓ LEHÁR ANTAL tábornok is képben volt erre a méltóságra (helyettese gróf Sigray Antal ezredes), s CSAK a Szövetséges Ellenőrző Bizottság ismeretlen indokú álláspontja miatt lett végül Horthy a Kormányzó. (Tán Horthy - kétségtelen - legitimista meggyőződése kevésbé volt megingathatatlan, mint Lehár Antalé...)
de karatna
2011. június 17. 10:08
Üzenet egy csahos liberális "Horthyzóz" filoszemitához, az ő posztbolsevik napilapjához! (Idézet) "hogy újabb Horthy-nosztalgiát idéző intézményt támasszon fel, felfedezte a Ludovikát," Kedves Kóser Judit! Dédapám, aki 1949 ben született és az 1836-ban elkészült LUDOVICEUM első évfolyamában végzett, mely intézményt 1897-ben az erdélyi székely gyökerű losonczi gróf illetve báró Bánffy Dezső minisztersége alatt vált akadémiává miért kell, KEDVES KÓSER JUDIT " le Horthystázni"? Amikor Horthy Miklós 1868-ban született és a Ludoviceum nem az ő szellemi terméke. Az ön társulata, mint bolsevikok és judeo-bolsevikok XIX. századi "új magyar" leszármazottjai nyilván idegenkedve szemlélik A Ludoviceumot végzett magyar tiszti kart. Az Önök világa a moszkovita bolsevik bőrkabátos komisszárok és vörös őrök csapata. Jobb, ha csöndben marad!
Kedves Robi
2011. június 16. 16:50
Nyilván ez az ex-ávós média segédmunkás annyira müvelt, hogy azt is tudja hogy a lapja, mint a pártállami diktatúra elsőszámú szócsöve, a vörösdiplomás munkás-paraszt körökön kívül teljesen hiteltelen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!