A demokrácia lángjai... 1848-2011

2011. március 17. 15:06

Ma egy felelőtlen és jogtipró kormány, a saját kormányunk támad szabadságunkra, legalapvetőbb polgári, elidegeníthetetlen emberi jogainkra.

2011. március 17. 15:06

„A miniszterelnök alaptalan párhuzamot próbált vonni 1848 és napjaink, a Habsburg birodalom és az Európai Unió között. Forradalomként és egyfajta szabadságharcként próbálta beállítani azt a dilettáns és jogsértő ámokfutást, melyet ő és kormánya hónapok óta követnek el, itthon és Brüsszelben is. Melyet a saját hazájuk, nemzetük érdekei, a demokrácia, a tisztesség, sőt a józan ész legelemibb szabályai ellen követnek el folyamatosan. Lelkük rajta... (...)

Brüsszel nem Moszkva és Brüsszel nem az ellenségünk. Brüsszel a szövetségesünk, minden józan demokrata szövetségese. A köztársaság pártiak szövetségese. Rendezvényünk – melynek fő szervezője a Charta-klubként is működő, Magyar Szociáldemokrata és Liberális Unió volt – végén pedig együtt semmisítettük meg azokat a hazug és demagóg, alkotmányos kérdőíveket, melyekkel Orbánék a gyalázatos párt-alkotmányukat próbálják legitimmé tenni. Azt az alkotmányt, mely többek között tudatosan sérti majd a választójog egyenlőségére és közvetlenségére vonatkozó, évszázadok alatt kikristályosodott, nemzetközi jogelveket és mely alkotmány már a köztársaság elnevezést is el akarja orozni hazánk nevéből. Mely alkotmány egyébként Orbánék minden erőlködése dacára megy majd a szájkosártörvény után... Bár Brüsszel tényleg nem Moszkva...

Szóval lángra lobbantak a demagóg papírfecnik, hiszen demokraták amúgy sem leveleznek gátlástalan, zsarnok diktátor-jelöltekkel és gerinctelen vazallusaikkal. Károlyi gróf lábai előtt égett a kicsiny, szimbolikus máglya, hiszen március idusán illik valami nagy-nagy tüzet rakni és illik fellázadni minden zsarnokság ellen. A demokrácia meg-megrebbenő, de büszkén táncoló lángnyelveinek fényében én egyébként valami csendes elégedettséget véltem felfedezni Károlyi Mihály bronzalakjának szemében... Mi így ünnepeltük 1848-at.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacPhisto
2011. március 18. 11:16
Ideje, hogy valaki tojással összerandítsa az ajtaját vagy névtábláját. Mostmár közszereplő ez a barom, el kell tűrnie.
soelmo
2011. március 18. 10:09
Ezt kitől hallhatta ez a kretén?
Szenzor
2011. március 17. 21:41
Ez az ember egy tényező? Az a legviccesebb, h ennyi ocsmányságot nem mondana el a Kádár-rendszerről, pedig ugye abban nem volt szabad választás, nem volt szólás- és gyülekezési szabadság, stb.... A jelzők eltúlzása nagy butaság, ezért hagyjuk csak ventillálni őkelméket!
kerecsen
2011. március 17. 20:10
@cunningham Eddig még egyszer sem szavaztam a Fideszre! Cak a szerény nyugdíjat kapom, de ettől még "mocskolhatom" gyurcsányit és seggnyalóit, mint amilyen szadeszos - ja bocs! lempes vagy te is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!