A titkosítás titkosítása

2010. december 10. 10:27

Az igazságtétel elmaradt, s úgy érzem, el is fog maradni. Örökre.

2010. december 10. 10:27

„Húsz éve tologatunk magunk előtt egy nagyon fontos ügyet, amely mindmáig az érdeklődés középpontjában áll. Jelesül: ki kit szervezett be, ki volt ügynök, ki volt tartótiszt, egyáltalán, mi is az az elhíresült ügynöktörvény, amelynek a szó igazi értelmében a valósághoz semmi köze. Kérdés, hogy az úgynevezett rendszerváltás (amelynek ténye is vitatott) előkészítésekor miként jártak el azok, akik a politikai összerakósdit szervezték, vagyis arról döntöttek, mely pártba hány ügynököt küldjenek. A szervezők egy része még mindig szóra bírható lenne! Az elmúlt húsz év egyértelműen bebizonyította az úgynevezett »beültetések« tényét, hiszen nagy rendszerességgel bukkannak fel a jobb- és a baloldalon is különböző akták s különböző személyek, akik aztán azonnal magyarázkodni kezdenek. Sőt, vadul rúgkapálnak, nehogy kiderüljön a titkosítás titkosítása.

Az egykori szocialista tábor utódállamaiban kivétel nélkül mindenütt fény derült a pártállami idők ügynökeinek tevékenységére, csak nálunk nem. Sőt, lassan már azon sem csodálkozhatnánk, ha netalántán valamilyen »príma alapítvány« kitüntetéseket is osztogatna némi készpénzzel vagy örökös nyugdíjjal a besúgóhálózatot mozgató és abban részt vevő tagoknak.

Húsz éve tűrjük az 1990 előtti politika és közélet titkosítását s annak magyarázatát: azért nem szabad, hogy kiderüljön a valóság, mert ezzel emberi életeket lehetne tönkretenni. Ők a múlt kiszolgálói, akik a jelenünkben is tovább működnek, továbbra is háborítatlanul élnek közöttünk, hiszen a mindenkori titkosítás titkosítása védelmet nyújt nekik. Az ő esetükben azonban senki nem törődik azzal, vajon hány ember életét tette tönkre a tevékenységük.
Az igazságtétel elmaradt, s úgy érzem, el is fog maradni. Örökre. Pedig voltak, akik vehemensen küzdöttek azért, hogy ne így legyen. Végül semmilyen eredményt sem tudtak elérni, mert mindig »leszólt« vagy »odaszólt« valaki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Kotász
2010. december 10. 15:32
Én úgy tenném fel a kérdést,ki kártékonyabb aktuálisan,egy egykori besúgó, vagy a jelenidő galamuszai gréczistől, tótástól andrassewestől a baurekig ??
mr.Marcang
2010. december 10. 15:31
Gyuri Bátyám! Kérem, ne csüggedjen! Fel a fejjel!
Polgár
2010. december 10. 15:23
Kedves Vámos Úr! Úgy vélem, ha szabadon lehetne turkálni a nemzeti szemetes gödörben, akkor ön is és kedves jó munkaadója vélhetően nagy szarba kerülne - ha csak nem lettek kimentve az esetleges kartonocskák. Hátrább az agarakkal kedves Vámos uram-bátyám. Először tessenek kikérni a feddhetetlenségi igazolást, majd mondjanak egy imát Kádár Jánosért. Önök az ancien regime-ben is szar alakok voltak, most meg ezzel a moslék szópógép, ribanc lapjukkal rátettek még egy lapáttal. Kitartás! Egy volt III/I,III/II,III/III-as obsitos ügynök.
kispufi
2010. december 10. 12:38
Nálam az eredeti cikk esszenciáját az alant követekző két mondat jelenti, s én azt mondom, tegyük is el magunknak a későbbiekre, mert gyanítom, szükség lesz még rá: "Természetesen sokszor, sőt szinte minden alkalommal megkaptuk azt a magyarázatot is, hogy senki sem felelős szülei tetteiért. De arra még senki sem tudott magyarázatot adni, hogy ezeknek a szülőknek hogyan születhettek egytől egyig olyan ügyes és tehetséges gyerekeik, hogy majd mindannyian felelős, fontos pozíciókba kerültek."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!