Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Magyarország: ahol mindenki közellenség

2010. szeptember 05. 11:29

Lényegében mindenki teljesen egyforma: mindenki az államot pumpolja és a másik kárára nyerészkedik

2010. szeptember 05. 11:29

„Ha egymás mellé rakjuk az ellenségképpé növesztett sztereotípiákat, hamar kiderül, hogy a magyar társadalomból bizony az összes kicsit is jelentősebb csoport itt sorakozik: ebben az országban mindenki velejéig romlott. Osztályok, rétegek, csoportok, ágazatok - lebontva, specializálva, részletezve: a társadalom nagy ellenséges és kártékony halmazok kisebb, egymást metsző ellenséges és kártékony halmazaiból épül fel. Ami megkülönböztet, az csupán a lopás, a megkárosítás, az élősködés konkrét lehetősége, módja, technikája, trükkje. De lényegében mindenki teljesen egyforma: mindenki az államot pumpolja és a másik kárára nyerészkedik.

Természetesen ezekre a támadásokra a védekezés a logikus reakció az érintettek, illetve az érintettekhez valamilyen érdek miatt kötődő szereplők részéről - és persze a védekezés is hasonló árnyaltságú. A cigányok a többségi társadalom kirekesztettjei és elnyomottjai, a leszázalékolt melósok meg a rendszerváltozás és a kíméletlen kapitalizmus áldozatai. A sokat támadott nyugdíjasok valójában egy szétbombázott, elpusztított országot építettek fel a romokból a világháború után saját két kezükkel, és egyébként is mindannyian negyven év megfeszített munkája után mindössze 50 ezer forintot kapnak. Továbbá: a közszolgák a korrupt piacgazdaság és a korlátolt politikusok korában a magyar állam tisztességes és megkérdőjelezhetetlen szakmai felkészültségű működtetői. A magánszektor munkavállalói az egyedüliek, akik a léthűtők országában valóban dolgoznak és termelik a GDP-t. A vállalkozók pedig, akik halálra adóztatva is a hátukon hordják a tízmilliós hont. A tehetősebbek pedig - nos, ők azok, akik hallják és értik az idők szavát, akik tehetségükkel és munkájukkal előre viszik ezt a lemaradó, szegény országot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gót
2010. szeptember 05. 20:34
Az ilyen analízisekkel már lassan tele a padlás.. jó volna inkább arról írni, hogy miként lehetne ezen az állapoton változtatni, ahelyett hogy folyamatosan elemezzük a helyzetet. Akinek van egy csepp esze ezekkel a dolgokkal tisztában van már egy ideje, akinek meg nincs annak hiába írják le mégoly választékosan is ezerszer. Szóval inkább egy megoldást legközelebb. légyszi. köszi.
bpe
2010. szeptember 05. 20:01
jó cikk. egy ideig legalábbis. aztán meg persze kibukik, nincs elég elán ahhoz, vagy mersz, mittomén, h konkrétan kiossza a lapokat, mert persze lehetne osztogatni, csak ahhoz több kéne. az origón megmondás pl. biztosan hátráltató tényező.. az uccsó 5 bekezdésből 4 kifejezetten gyenge, ilyen mondatokkal: "szocialista kormányzat elzálogosította az ország jövőjét - tartotta az akkori közkeletű bölcsesség." - az államadósság több mint 20 ezermilliárd forint (http://is.gd/eWkzd), szal, ez nem közkeletű bölcsesség, drága szabi, hanem sajna tény. "a határon túli magyarok (23 millió román!) is széles körben a gyűlölet tárgyává váltak." - nem váltak. cél volt azzá tenni őket, de még így is több "igen"-t ikszeltünk anno, csak nem eleget. "Az egészségügy és a felsőoktatás átalakítási kísérletei során pedig a hálapénzre ácsingózó orvosokról, a magyar állam pénzén tanuló, majd hálátlanul külföldre kiköltöző orvostanhallgatókról, illetve a semmirekellő, ingyenélő egyetemistákról kezdtek el - az előzőeknél kétségtelenül halványabb - rémképeket festeni." - átalakítási kísérlet? holis? inkább reformdüh, aminek se füle, se farka. max. két farka. én erre emléxem, meg arra, rohadtul nem vágtam, mi is itt a cél voltaképp. (http://is.gd/eWmdg & http://is.gd/eWmm3) "Innentől pedig már nem volt megállás: jött az államreform és az élősködő közszolgák, az adóemelések és az adócsaló vállalkozók, hogy aztán az egyre mélyülő gazdasági válságban megtudjuk, hogy a cigányok tehetnek mindenről." megtudjuk?.. kit nézel te, honnan tájékozódsz? ilyesmi lózungot eddig még nem hallottam. a nagy vizen túlról jött a válság, olvasgass utána: http://is.gd/eWloa
miloka
2010. szeptember 05. 15:46
"Onnantól viszont, hogy ezeket a félelmeket gerjeszteni akarják és mozgósításra használják, megszűnik annak a lehetősége, hogy a valós problémamagot meg lehessen találni és meg lehessen oldani. És bármennyire is jó dolog gyűlölni a közellenséget: ma Magyarországon mindenki közellenségnek számít valaki számára. Így jobb, ha tudjuk, hogy valaki most éppen minket gyűlöl. " Érdekes ez a téma. Hiszen maga a cikk is szítja ezt az ellenségeskedést!!! A média és a sajtó felelőssége a legnagyobb!! Mert nem mindegy mit és hogyan domborít ki.
balbako_
2010. szeptember 05. 14:36
Egyszer jussunk el már odáig, hogy nem valamiféle szervezett, jobboldali maffia, vagy összeesküvés áldozatai nálunk a cigányok. Én még emlékszem oly időkre amikor a pártvezetők kitalálták jó lenne továbbképezni melósokat, köztük ennyi, meg ennyi % cigányt. Mint gazdasági vezető beszéltem velük és kiröhögtek. Amíg kábelárok ásásból többet tudtak keresni, mint a nagyon jó szakmunkások, még azok is letagadták a szakmunkás bizonyítványt akiknek volt! Talán el kéne azon is gondolkodni, hogy mennyiben felelősek sorsukért maguk a cigányok is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!