„Föl, föl, fiúk…”

2010. május 15. 10:09

Az igazi meglepetés Orbán Viktor kijelölt miniszterelnök igen jól koreografált felszólalása volt.

2010. május 15. 10:09

„»…csak semmi félelem«, üzeni a távolból a költő, akit egész életében a magyar sorskérdések izgattak, s aki a magyar néplélek, ha van ilyen, egyik legjobb ismerője volt, Ady Endre. Hogy mit szólna a megalakuló új parlamenthez, azt nehéz megmondani, de nem lenne ellenére. Nyugodtan kijelenthetjük, rémes nyolc év van mögöttünk, amit az úgynevezett átlagválasztó, azaz te és én, mi és ti, miután keservesen megszenvedtük, a hurrikán, illetve a mindent megtisztító vihar erejével sepertük el a Magyar Szocialista Párt és a vele szoros szimbiózisban zsarnokoskodó szabad demokraták szövetségének uralmát. 

(...)

Az igazi meglepetés Orbán Viktor kijelölt miniszterelnök igen jól koreografált felszólalása volt. A miniszterelnök áttekintést adott az elmúlt 46 év történéseiről, s arról a negatívumról, hogy a mögöttünk hagyott húsz év nem váltotta be a rendszerváltáshoz fűzött reményeket. A magyar választók most a szavazók forradalmát valósították meg: hatalmas többséggel kívánják az alapvető változásokat. Ezért Orbán Viktor még egyszer és nemesen megköszönte a magyar választók bizalmát. Az emberek akaratát megtestesítve előterjesztett egy szimbolikus iratot, a nemzeti együttműködés nyilatkozatát, amely a következő pillérekre épül: munka, otthon, család, egészség és a rend. A bizalom arra kötelezi az új kormányt, hogy elszántan megszolgálja azt az óriási lehetőséget, amellyel a magyar nemzet polgárai felruházták őket. Nagy erők szabadulnak fel az alkotásra, és ez a kormány minden erejével azon lesz, hogy a szegénységtől a korrupcióig minden szégyenletes múltbéli történést orvosoljon.

Ehhez kell a nemzeti együttműködés. Szóval: »Föl, föl, fiúk, csak semmi félelem…«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2010. május 15. 17:16
Elvtársak! Szolgálati Audikból kiszállni, irodákat, és zsebeket -pénztárcákat kiüriteni. Lopott pénzeket visszafizetni. Namost, tessék elindulni abba az irányba gyalog. Hopp-Hopp gyerünk! Vissza lehet ülni a vagyonbevallásban feltüntett 601-es trabantba.
Ricochet
2010. május 15. 17:11
20, azon belül 8 év kirepült az ablakon. De még mindig jobb, mintha 1945-től számolnánk. A szüleink egész életükben egy hasonlóan romboló, sokkal inkább rohadó rendszerben élték (le) az életüket.
Senior
2010. május 15. 14:01
Nem volt abban semmi meglepő, a szokásos orbáni hév, lendület. Tetszik, vagy nem, el kell ismerni, hogy ő az egyetlen aki képes értelmes dolgokat tenni ezért a kis országért, nemzetért. Én kívánok neki sok sikert, mert az nekem és családomnak, barátaimnak, mindenkinek oké!
kérdés
2010. május 15. 12:45
"...előterjesztett egy szimbolikus iratot, a nemzeti együttműködés nyilatkozatát, amely a következő pillérekre épül: munka, otthon, család, egészség és a rend. A bizalom arra kötelezi az új kormányt, hogy elszántan megszolgálja azt az óriási lehetőséget, amellyel a magyar nemzet polgárai felruházták őket." hiányolom, hogy nem hangsúlyozta ki SÁ a Nyilatkozat másik fontos tényezőjét, mégpedig azt, hogy a nemzet tagjai is ehhez igazodnak. Innentől nemcsak az elvárás, hanem az elfogadás is a közös rend része kell, hogy legyen. Különben bukásra ítélt minden politikai szándék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!